Tunceli-Erzincan karayolunun güvenliği için bölgede başlatılan operasyonun 3. gününde, yola döşenen bombanın patlaması sonucu zırhlı araçta bulunan askerler yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Tunceli Valiliği tarafından, Tunceli-Erzincan karayolunun PKK'lılardan temizlenmesi amacıyla yolun trafiğe kapatılmasının ardından bölgede güvenlik güçleri tarafından 3 gün önce havadan ve karadan operasyon başlatılmıştı. Operasyonda PKK'lılara ait mezarlık güvenlik güçleri tarafından yıkıldı. Operasyonun 3. gününde güvenlik güçlerinin çekilmesi esnasında, Tunceli-Erzincan karayolunun 35. kilometresi Alacık bölgesinde, zırhlı aracın geçişi esnasında, PKK'lılar tarafından yola döşenen bomba patlatıldı. Patlama sonucu zırhlı araçta bulunan askerler yaralandı.

Saldırının ardından Nazımiye, Pülümür ve Tunceli merkezden çok sayıda ambulans bölgeye sevk edildi. Yaralanan bazı askerlerin durumunun ağır olduğu belirtilliyor. Bölgede yeniden güvenlik güçleri tarafından havadan ve karadan operasyon başlatıldı.