Tunceli-Erzincan karayolu ve Tunceli-Ovacık karayolu Tunceli Valiliği'nin kararıyla 3 gün ulaşıma kapandı. Yolun kapatılması ile ilgili duyuru yapılmaması nedeniyle araç sürücüleri tepki gösterdi.

Tunceli-Erzincan karayolu ve Tunceli-Ovacık karayolunda PKK’lı grubun 15 günden beri sık sık yol kesip kimlik kontrolü gerçekleştirmesi nedeniyle Tunceli Valiliği üç gün süreyle yolu kapma kararı aldı. Her iki yolda akşam saatlerinden itibaren jandarma birlikleri demir bariyerlerle yolu kapatarak bariyerlerin üzerine “Bu Yol Emniyetiniz İçin Trafiğe Kapatılmıştır” yazısı astı.

Yolun kapatılmasının kendilerine duyurulmadığını bu nedenle mağdur olduklarını belirten kamyon sürücüleri yetkililere tepki gösterdi. Tunceli-Erzincan karayolunun 25’inci kilometresinden bulunan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu tarafından durdurulan kamyon sürücüleri gece geç saatlerden beri yolun açılmasını beklediklerini söyledi. Çok sayıda araç yoldan dönmek zorunda kalırken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

'HAVADAN VE KARADAN OPERASYON İDDİASI”

Tunceli Valiliği tarafından 3 gün kapatılma kararı alınan Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayolunda güvenlik güçleri tarafından havadan ve karadan operasyon yapılacağı belirtildi. Ancak şu ana kadar bölgede karadan ve havadan herhangi bir askeri hareketlilik olmadığı gözlendi.