Tunceli'de dün PKK’lı grup ile çıkan çatışmada Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in şehit olmasının ardından bölgede başlatılan operasyonlar bugün de sürüyor. Bölgede zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Tunceli merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Demirkapı köyüne bağlı Yapraklı mezrası alanında bir grup PKK’lının tespit edilmesi üzerine dün Sikorsky helikopter ile Tunceli Jandarma Özel Harekat timleri bölgeye indirilerek, operasyon başlatılmıştı. Derin ve sığ ormanlık alanın yoğun olduğu bölgede PKK’lı grubun takibe alınması sonucu sıcak temas yaşanmıştı. Çıkan çatışmada Jandarma Özel Harekat’ı yöneten Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel yaralanmıştı. Binbaşı Güzel, çatışma alanından uzaklaştırıldıktan sonra Sikorsky helikopter ile Elazığ’a kaldırılmış, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

OPERASYONDA İKİNCİ GÜN

Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in şehit edilmesinin ardından bölgede başlatılan operasyon bugün ikinci gününe girdi. Operasyonun sürdüğü alanda sabah saatlerinde Sikorsky helikopter ile bırakılan yeni birlik ile PKK’lı grup arasında yeniden çatışma çıktı. Yer yer çatışmanın yaşanırken silah sesleri bölgeden duyuldu. Çatışmanın olduğu Yapraklı mezrası kırsal alanında kaçan PKK’lılar ardında silah ve mühimmat bıraktı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı sitesinde şu ifadelere yer verildi: “Tunceli/Merkez’de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait iki adet piyade tüfeği, iki adet dolu piyade tüfeği şarjörü, bir adet el bombası, bir adet el telsizi, bir adet el dürbünü, bir adet gece görüş gözlüğü, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirilmiştir.”