Tunceli'de akşam saatlerinde polis lojmanlarını koruyan özel harekat polislerine, bir grup PKK'lı terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda biri ağır 3 Özel Harekat Polisi ile olay yerinden bir kadın yaralandı. Yaralılar Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarına gelen bir grup PKK'lı terörist, lojmanları koruyan Özel Harekat polislerine uzun namlulu silah ve roketatarla saldırdı. Burada bekleyen polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, biri ağır 3 Özel Harekat Polisi ile yoldan geçen bir kadın yaralandı. Gece karanlığından yararlanan teröristler saldırının ardından kaçtı. Yaralı kadın ile Özel Harekat Polisleri Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polis memuru ise askeri helikopter ile Elazığ'a sevk edildi.

Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Öte yandan, yaralı polis memurlarının götürüldüğü Tunceli Devlet Hastanesi'nin de yaylım ateşine tutulduğu ve sağlık personelinde de yaralıların olduğu öne sürüldü.