Tunceli Valiliği'nin kararıyla 3 gün ulaşıma kapatılan Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayolu üzerindeki bölgelerde PKK’lı gruplara yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor.

Uzun zamandan beri PKK 'lı grubun sık sık yol kesmesi ve kimlik kontrolü gerçekleştirmesi nedeniyle Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayolu Valilik kararıyla kapatılmıştı. Her iki yolun kapatılmasının ardından Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı çok sayıda jandarma özel harekat timleri, Skorksi helikopterlerle Tunceli-Ovacık karayolu üzerinde PKK’lı grubun yol kestiği Venk mevkii ve Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Alacık ve Zağge bölgelerine indirme yaptı. Şu ana kadar sıcak temasın yaşanmadığı operasyonda hava hareketliliği sürüyor.

KAPALI YOL NEDENİYLE ARAÇ SÜRÜCÜLERİ MAĞDUR OLDU

Tunceli Valiliği tarafından her iki yolun 3 gün süreyle ulaşıma kapanması nedeniyle çok sayıda araç sürücüsü ve vatandaş yolun açılmasını bekliyor. Tunceli-Ovacık yolunu kullanamayan vatandaşlar alternatif olarak Hozat ilçe yolunu kullanırken, Tunceli-Erzincan karayolunda alternatif yolunun 7 saat fark oluşturması nedeniyle araç sürücüleri mağdur oldu. Alternatif yol olarak Erzurum ve Bingöl Karlıova yolunun kullanabileceğini ancak 7 saat zamanlarını alacağını belirten sürücüler, yolun bir an önce açılmasını istiyor.