Tunceli’de geçen günlerde savaş uçakları tarafından yapılan bombardımandan sonra arazide yapılan aramalarda, PKK terör örgütüne mensup olduğu tahmin edilen 10 kişinin cesetlerine ulaşıldı.

Ovacık ilçesine bağlı Aslıca ile Otlubahçe köyleri arasında kalan ormanlık alanın geçen günlerde savaş uçakları tarafından bombalanmasının ardından bölgede arazi arama tarama faaliyeti yapan Jandarma Özel Harekat timleri, PKK ya da diğer sol terör örgütlerinin mensuplarına ait olduğu düşünülen 10 teröristin cesedini buldu. Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan uçakların bombardımanı sonucu öldürülen teröristlerin cesetlerin yandığı ve tanınmaz halde olduğu öğrenildi. Öldürülen terörist sayısının artabileceği belirtiliyor. Cesetlerin önce Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na, oradan da kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi bekleniyor.

VALİLİK: ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Tunceli Valiliği, Ovacık ilçesi kırsalında PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen ve şehit polis memuru Aydın Nazillioğlu'nun adının verildiği operasyonda, aralarında terör örgütünün üst düzey mensuplarının da bulunduğu çok sayıda PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada şöyle denildi: "16 Eylül 2015 günü Ovacık ilçesi kırsalında, vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü yol kesmek suretiyle engelleyen terörist gruplara yönelik sürdürülen çalışmalar neticesinde güvenlik güçlerince icra edilen ve Hava Kuvvetleri unsurlarının da etkin olarak kullanıldığı, Şehit Polis Memuru Aydın Nazillioğlu Operasyonu'nda, söz konusu bölgede eylem hazırlığı içerisinde olan ve aralarında üst düzey örgüt mensuplarının da bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. İlimizde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden unsurlara yönelik sürdürülen operasyonel faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir. Kamuoyuna duyurulur."