Tunceli-Erzincan karayolunun güvenliği için bölgede başlatılan operasyonun 3. gününde, yola döşenen bombanın patlatılması sonucu zırhlı araçta bulunan 4 asker yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Tunceli Valiliği tarafından, Tunceli-Erzincan karayolunun PKK'lılardan temizlenmesi amacıyla yolun trafiğe kapatılmasının ardından bölgede güvenlik güçleri tarafından 3 gün önce havadan ve karadan operasyon başlatılmıştı. Operasyonda PKK'lılara ait mezarlık güvenlik güçleri tarafından yıkıldı. Operasyonun 3. gününde güvenlik güçlerinin çekilmesi esnasında, Tunceli-Erzincan karayolunun 35. kilometresi Alacık bölgesinde, zırhlı aracın geçişi esnasında, PKK'lılar tarafından yola döşenen bomba patlatıldı. Patlama sonucu zırhlı araçta bulunan askerler yaralandı. Yaralı 4 askerlerden 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saldırının ardından Nazımiye, Pülümür ve Tunceli merkezden çok sayıda ambulans bölgeye sevk edildi. Bölgede yeniden güvenlik güçleri tarafından havadan ve karadan operasyon başlatıldı.