Tunceli'de polis lojmanlarını koruyan zırhlı polis aracına saldırarak 1 polis memurunu şehit eden 2 polis memurunu yaralayan ve kendisi de yaralanan PKK'lı kadın teröristin diğer teröristler tarafından sırtlanarak kaçırıldığı öğrenildi. Çatışma nedeniyle bazı evlere isabet eden kurşunlar nedeniyle zarar gördüğü belirlendi.

Tunceli Merkez Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Polis Lojmanlarının güvenliğini sağlamakla görevli zırhlı polis aracına akşam saat 19.20 sıralarında 8 kişilik PKK’lı terörist grup tarafından önce uzun namlulu silahlarla ardından roketatarla saldırıda bulunuldu. Özel Harekat Polislerinin anında karşılık vermesi ile çıkan çatışmada polis memuru Aydın Nazillioğlu ile birlikte 3 özel harekat polisi ağır yaralandı. Yine çatışma sırasında olay yerinden geçmekte olan Senem Gündüz adlı bir kadın ise ayağından aldığı kurşun ile yaralandı. Çatışmanın ardından yaralı kadın ile yaralı polisler, Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polis memuru Aydın Nazillioğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Hastanede tedavisi süren diğer polis memurlarından birinin hayati tehlikesi devam ediyor.

ÇATIŞMA NEDENİYLE VATANDAŞLARIN EVİ ZARAR GÖRDÜ

Çatışma alanına yakın yerde bulunan bir binada ise balkonda bulunan vatandaşlar kurşunların evlerinin balkonuna ve camlara isabet etmesi sonucu şans eseri yara almadan kurtuldu. Çatışmada sekerek evlerine kurşun isabet eden vatandaşlar, çok korktuklarını evlerinin zarar gördüğünü söyledi. Çatışma sırasında kalabalık bir şekilde balkonda oturduklarını ve şans eseri kurtulduklarını ifade eden Sevim Ölmez, “Biz kalabalık şekilde, ailece balkonda oturuyorduk. Çatışma başlayınca kurşunlar evimize isabet etmeye başladı. Hepimiz kendimizi evin içine attık. Çok zor kurtulduk, kurşunlar balkona ve içine isabet etti. Artık bu olayların yaşanmasını istemiyoruz.” dedi.

ÇATIŞMADA YARALANAN TERÖRİSTİ SIRTLAYARAK KAÇTILAR

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Polis Lojmanlarının güvenliğini sağlamakla görevli zırhlı polis aracına saldırının ardından kaçan PKK’lı grubun 8 kişi olduğu tespit edildi. Biri kadın 8 kişilik PKK’lı gruptan kadın olan PKK’lı çatışmada ağır yaralandı. Güvenlik güçleri tarafından olay yerinde kan izleri tespit edilen yaralı PKK’lı, diğer teröristler tarafından sırtlanarak kaçırıldı. PKK’lıların kaçış noktalarının tespit edilmesinin ardından kobra helikopterler Cumhuriyet Mahallesi yakınlarından bulunan ormanlık alanı yoğun bombardımana tuttu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli’de Cumhuriyet Mahallesinde polis özel harekatına yapılan saldırı ile ilgili Tunceli Valiliği yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “9 Eylül 2015 günü saat 19.20 sıralarında İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Polis Lojmanlarının güvenliğini sağlamakla görevli zırhlı polis aracına BTÖ mensupları tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizin anında karşılık verdiği saldırıda 3 Polis Memuru ve 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Tunceli Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan 1 Polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, 2 Polis memurunun tedavisine Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, yaralı vatandaşımızın tedavisine ise Tunceli Devlet Hastanesinde devam edilmektedir. Saldırı sonrasında bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam etmektedir.”