Tunceli'de Aliboğazı mevkisinde arazi arama taraması yapan güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, 2 asker şehit oldu.

Tunceli'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 asker, tedavi gördükleri hastanede şehit oldu. Edinilen bilgiye göre, Aliboğazı mevkisinde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edilen 2 asker, müdahaleye rağmen şehit düştü.

Bölgede teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor. Tunceli Valiliğinden dün yapılan açıklamada, 23 Kasım tarihinde Çemişgezek ilçesi Aliboğazı mevkisi sınırlarında, güvenlik güçleri tarafında bir grup PKK mensubu tespit edildiği ve başlatılan hava destekli operasyonları kapsamında 4 ayrı hava harekatı düzenlendiği belirtilmişti. Açıklamada, operasyon sonrası 25 Kasım tarihindeki arama tarama faaliyetlerinde 5 örgüt mensubunun cesedi ile 5 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 2 el bombası, 2 AK-47 piyade tüfeği, 1 lav silahı, 2 termal gözetleme dürbünü ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirildiği bildirilmişti.