Tunceli-Erzincan karayolu, yakılan araçlar ve döşenen bomba nedeniyle 3 gündür trafiğe açılamıyor. Kapalı yol nedeniyle Tunceli çıkışında uzun araç kuyrukları oluştu.

Tunceli’de 3 gün önce bir grup PKK’lının Tunceli-Erzincan karayolunu keserek 8 aracı ateşe vermesi ve yola bomba düzeneği yerleştirmesinin ardından yol trafiğe kapatıldı. Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Uzuntarla mevkiinde yolu kesen bir grup PKK’lı, üç gün önce yolu trafiğe kapattı ardından örgüt propagandası yaptı. Üç aracı ateşe veren grup daha sona aynı yolda 40’ıncı kilometrede bulunan Zağge mevkiinde akşam saatlerinde 1’i iş makinesi olmak üzere 5 aracı ateşe verdi. Terörist grup daha sonra yola 3 adet bidonun içine yerleştirilmiş bomba koyarak dağlık ve ormanlık alana kaçtı.

“YOL TRAFİĞE KAPATILDI ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU”

Tunceli-Erzincan karayolunda ulaşım, bomba düzeneği ve yakılan araçlar nedeniyle üç gündür açılamıyor. Ulaşımın kapalı olması nedeniyle Tunceli girişinde çok sayıda araç kuyruğu oluştu. Mağdur olduklarını ifade eden kamyon sürücüleri, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.