Tunceli Valiliği, Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde PKK’lı grup tarafından ilçe Emniyet Amirliği'ne gerçekleştirilen saldırı sonucu 1 polis memurunun hayatını kaybettiği, 2 PKK’lının öldürüldüğü saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik saldırı sonrası ölü ele geçirilen PKK’lıların üzerinde bulunan silah ve teçhizatların resimlerini de yayınladı.

Konu ile ilgili Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “28 Ağustos 2015 günü bir grup BTÖ mensubu tarafından Nazımiye İlçe Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık Lojmanları'na gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak, teröristlerin olay yerine gelirken kullandıkları tahmin edilen araç içerisinde;
(1) Adet RPG-7 Roketatar silahı
Teröristlerin üzerinde;
(2) adet Kaleşnikof ve (17) adet şarjör ile çok sayıda mühimmat,
(1) adet 40mm Bombaatar Tüfeği ve tüfeğe ait mühimmat,
(1) adet Antitank ve Antipersonel Roketatar mermisi,
(1) adet F-1 el bombası
(2) adet El bombası ele geçirilmiştir."

Yaşanan çatışmanın ardından 8 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şu bilgilere de yer verildi: “Olay sonrasında terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 8 şahıs gözaltına alınmış, şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada 4 adet dizüstü bilgisayar, 13 adet cep telefonu ve 1 adet pompalı tüfek ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir."