Tunceli’de ağır kış koşulları nedeniyle yiyecek bulamayıp ve şehir merkezine kadar inen yaban domuzlarına yem bırakıldı.

Akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi yakınlarında aç kaldıkları için apartman önlerine kadar gelen yaban domuzları, apartman sakinlerinin getirdiği yiyecekleri yedi. Kendilerine atılan yiyecekleri yiyen yaban domuzları vatandaşların ilgi odağı oldu.

Yaban domuzlarını gören vatandaşlar cep telefonlarına sarılarak fotoğraf çektirdi. Yakın mesafeye kadar gelen yaban domuzlarından korkmayan vatandaşlar, ilk kez yaban domuzu görmenin de heyecanını yaşadı.

Yıllardan beri yaban domuzların mahalleye indiğini ve kendilerine zarar vermediğini ifade eden Erdal Yel isimli bir vatandaş, “On yıldır biz bunları görüyoruz. Bir şey yaptıkları yok. Biz bunları fotoğraflayıp ekmek veriyoruz.” dedi.

İlk yaban domuzu gördüğü için tepki verdiğini ve korktuğunu ifade eden Kerim Doğmuş isimli bir başka vatandaş, “İlk kez gördüm bu hayvanların zararı yok. Bu durum hoşuma da gitti. Kontrollü bir şekilde yiyecek bırakılırsa ve güvenlik alınırsa daha iyi olur.” diye konuştu.