Tunceli'de savaş uçakları tarafından geçtiğimiz günlerde PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda örgüte ait çok ayıda sığınağın vurulduğu ve bol miktarda mühimmatın ele geçirildiği öğrenildi. Ele geçirilen mühimmat arasında patlama şekli genellikle infilak şeklinde olan ve infilak hızı yüksek olan bir ton Anfo patlayıcı bulunması dikkat çekti.

Tunceli Valiliğinin Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayolunu geçtiğimiz gün kapatmasının ardından her iki vadide PKK’lı terörist gruplara yönelik savaş uçakları ile gerçekleşen operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Özellikle Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Kozluca, Aslıca ve Otlubahçe kırsalında yoğun ormanlık alanın bulunduğu bölge saat 17.30 sıralarında Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan F-16 savaş uçakları tarafından vurulmuştu. Savaş uçaklarının yoğun bombardımanın ardından Tunceli Alay Komutanlığından kalkan kobra helikopterler bölgeyi tekrar bombalandıktan sonra skorski helikopterlerle bölgeye indirilen jandarma özel harekat timleri ormanlık alanı çembere almıştı.

Toplantı halindeki çok sayıda teröriste yönelik savaş uçakları tarafından başlatılan bombardıman sonucunda çok sayıda PKK’lının öldürüldüğü ancak jandarma özel harekat timlerinin yoğun duman nedeniyle bölgeye ulaşmakta zorlandıkları öğrenildi. Yoğun ormanlık nedeniyle bombardıman yapılan alana ilerlemekte zorlanan güvenlik güçlerinin incelemelerin ardından açıklama yapacağı bildirildi.

1 TON ANFO PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Bombardıman sonrası PKK’lı grupların kaçışını engellemek amacıyla bölgeye indirilen jandarma özel harekat timlerinin şu ana kadar yaptığı arazi taramasında PKK’ya ait sığınaklarda bol miktarda silah ve patlayıcı ele geçirdi. Ele geçirilen malzemeler arasında bir ton Anfo patlayıcı bulundu. Anfo patlayıcıların patlama hızı ve infilak şekli çok yüksek olduğu vurgulandı.

BOMBARDIMAN SONRASI ÇIKAN YANGINA UÇAKLA MÜDAHALE

Savaş uçakları ve kobra helikopterlerin katıldığı operasyon sonrası Kozluca, Aslıca ve Otlubahçe ormanlık alanında meydana gelen yangının söndürülmesi için Tunceli Valiliği harekete geçti. Tunceli’ye gelen bir adet yangın söndürme uçağı bölgede Ovacık ilçesindeki yangına müdahale ederek yangını söndürdü.

İKİ YOL ULAŞIMA AÇILDI

Tunceli Valiliği tarafından üç gün süreyle ulaşıma kapatılan Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayolu sabah 05.00 sıralarında tekrar ulaşıma açıldı. Tunceli Valiliği her iki yolu vatandaşların güvenliği gerekçesiyle kapattığını duyurmuştu.

ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Tunceli'de PKK’ya yardım yataklık iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı.
Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan 4 kişiden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 3 kişi terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.