Tunceli'de biraraya gelen kadınlar, Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini yürüyüşle protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık grup, Aslan'ın anısına önce İnsan Hakları heykeline karanfil koydu. Cumhuriyet Caddesi'ni bir süre kapatan grup, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Fatoş Argın Taşkale, “Bugün burada, maalesef ki yine bir kız kardeşimizin katledilmesi nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Yolculuk yaptığı otobüste, otobüs şoförü ve yanındaki diğer iki kişi ile beraber tecavüze uğramış ve daha sonra yakılmıştır. Özge'ye bunu yapanların, tutuklandıktan sonra bir iki yıl yiyerek serbest kalmasını değil, müebbet hapisle cezalandırılmasını istiyoruz. Bugün burada bir kez daha yetkililere seslenmek için toplanmış bulunuyoruz. Yetti artık katliamınız, yetti artık adaletiniz. Devlet tecavüzcüyü, katili koruma, kollama. Yargıla, Bizler daha fazla ölmek istemiyoruz. Kadınların biriktirdiği bu öfke, katilleri de adalet anlayışınızı da yakar.” dedi.

Hükümetin kadınlara yönelik politikalarını da eleştiren Taşkale, "Bize tecavüzlere karşı, 'Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin.' diyen bakanlarımız var. Soruyoruz buradan, sizler Özgecan'ın çığlıklarını duydunuz mu? 'Kız mıdır, kadın mıdır bilmem.', 'Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum.' diyen Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz. Özgecan'ın ölümü, yarattığınız bu eşitsizliğin sonucu olmasın sakın? 'Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur.' diyen AKP milletvekillerine soruyoruz. Özgecan'ın bir katili de sizler değil misiniz? Erkekleri cesaretlendiren, tecavüze ve katliamlara teşvik eden adalet anlayışınız, söylemleriniz değil mi? Kadına yönelik uyguladığınız politikalarınız öldürmüştür Özgecan'ları. Vicdanlarınız rahat mı?" diye konuştu.

Son dönemlerde kadın katliamlarının katlanılmaz hale geldiğini belirten Taşkale, “Hepimiz yakından tanık oluyoruz. Evde, sokakta, işyerinde ve hattâ minibüste beklenmedik şiddete maruz kalabiliyor, ölümle burun buruna kalabaliyoruz. Eşimiz, babamız, kardeşimiz tarafından, namus kavramı başta olmak üzere çeşitli sebeplerin arkasına sığınılarak uluorta katledilebiliyoruz. Dolmuşta, takside, sokakta, sessiz karanlık yolda tek başımızayız. Özgecan Aslan'ın katilleriyle başbaşayız. Özgecan'ın katillerini çok iyi tanıyoruz. Özgecan'ın katilleri erkek, devlet, yargı birliğidir. Kadın katliamını engellemeyen, katilleri aklayan tüm devlet kurumları, kadın katliamlarının ortağıdır.” şeklinde konuştu.