Kar yağışının en fazla olduğu Tunceli’nin Ovacık ilçesinde vatandaşlar hafta sonu kayak yapmanın keyfini çıkardı. Geçtiğimiz yıl kar yağışının yeterli düzeyde yağmaması nedeniyle kayak yapamayan Ovacıklılar bu yıl kayak merkezine akın etti. Tunceli Valisi Osman Kaymak’ın ziyaret ettiği tesiste vatandaşlar ve Vali Kaymak, kayak yapmanın keyfini çıkardılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Tunceli’ye yaptığı yatırımlardan biri de Ovacık’taki kayak tesisi. Tesis sayesinde ilçeye il içinden ve dışından gelen vatandaşlar burada karın keyfini çıkarıyor. Çözüm sürecinin kalıcı olması halinde Tunceli’nin ve Ovacık ilçesinin turizm sayesinde kalkınacağını ifade eden Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Biz Ovacık’ta halkımızın mutluluğunu, huzurunu önemsiyoruz. Yazın gözeleri, kışın da kayak tesisi Ovacık’ın geçimi için yeterli. Yeter ki ilimizdeki, ülkemizdeki barış süreci kalıcı olduğu takdirde gelecekte göreceksiniz, inşallah bu bölge gerçekten gelir getirecek, huzur getirecek. Biz de yapılacak tesisi bir vesileyle duyurmaya çalışıyoruz. Katkı yapanlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki sene tesis bitecek ve daha teşkilatlı bir şekilde burada kayak yarışmaları, organizasyonları yapacağımızı düşünüyorum. Şimdiden tesisimiz hayırlı olsun. Aldığım bilgilere göre bölgemizin kar özelliği kayak için çok uygun. Sadece tanıtılması gerekiyor." dedi.

Herkesi kayak yapmak için Ovacık ilçesine davet eden Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da "Bizim buradaki tek amacımız halkla kurumların birleşmesi, bir arada hareket etmesi. Ovacık hak ettiği yerde değil. Bu hak ettiği yere gelebilmesi için çaba harcıyoruz. Arkadaşlarımızın söylediği şekliyle Türkiye’nin en iyi amatör pistine sahip bir bölge ve karıyla da gerçekten kayağa çok uygun. Türkiye’deki tüm dostlarımızı buraya davet ediyoruz. Sayın Valimin de desteğiyle burada önümüzdeki yıllarda daha iyi şeyler yapacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Pistte kayak keyfi yapan vatandaşlar ise durumdan duydukları memnuniyeti belirterek, bu tür etkinliklerin turizmi canlandırdığını söyledi.