Tunceli’nin Pülümür Vadisi'nde 15 Ekim tarihinde Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel adı verilen ve 3 gün süren operasyon sona erdi. Operasyonun sona erdirilmesiyle Tunceli-Erzincan karayolu tekrar ulaşıma açıldı.

Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel Operasyonu sonrasında Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Tunceli merkez Alacık Köyü Doğancık mahallesinde PKK’lılar tarafından oluşturulan mezarlık alanındaki sığınak ve barınaklarda bulunan ve operasyon bölgesinden kaçan 3 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Valilik açıklamasında “Sözde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mezarlık görünümü altında yasa dışı olarak inşa edilen ve içlerinde örgütsel propaganda yapılan bina ve müştemilatı kullanılamaz hale getirilmiş, ayrıca örgüt mensupları tarafından mezarlar arasına ve civarına yerleştirilen mayın ve EYP’ler de imha edilmiştir. BTÖ mensuplarınca kullanılan uçaksavar mevzisi, sığınak ve yaşam alanları tahrip edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan operasyon sırasında teröristler tarafından kullanılan uçaksavar mevzisi, sığınak ve yaşam alanlarında 4 adet el bombası, 5 adet elektrikli fünye ile çok sayıda patlayıcı madde, yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği bildirildi.

Operasyon kapsamında Tunceli Pülümür Karayolunda yapılan mayın arama faaliyeti esnasında karayolu üzerine döşenmiş 2 farklı noktada tespit edilen yaklaşık 800 kilogramlık el yapımı patlayıcı da güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Karayoluna PKK’lılar tarafından döşenen patlayıcıların temizlendiği esnada yapılan saldırıda 2 askerin şehit edildiğinin hatırlatıldığı Valilik açıklamasında, patlama esnasında karayolunda oluşan hasarın giderilmesi için yapılan çalışma nedeniyle yolun gecikmeli olarak ulaşıma açıldığı kaydedildi.

Öte yandan PKK’lıların kurduğu bombalı tuzağın patlatılması sonucu bölgede bulunan yüksek gerilim hattında oluşan hasar nedeniyle şehir merkezinde 24 saatten fazla süreyle elektrik kesintisi yaşandı.