Tunceli’de Dersim 1937-38 katliamında öldürülen 24 kişi için kazı çalışmaları ağıtlar arasında devam ediyor. Kazı sırasında öldürülen kişiler arasında bulunduğu tahmin edilen muhtara ait mühür de bulundu.

Tunceli’nin Hozat ilçesi Karabakır Köyü Sake Sure mezrasında savcılık nezaretinde sürdürülen ve Dersim 1938 askeri hareketinde öldürülen Baran ile Canan ailelerine mensup 24 kişinin kimlik tespit çalışmaları ikinci gününde de devam etti. Çalışmalar sırasında dün 8 insan kafatası bulunurken bugün bulunan kafatası sayısı 10’a yükseldi. Kafatasının yanı sıra yapılan kazıda bir de o dönemde muhtar olan Hasan Canan’a ait muhtar mührü bulundu.
Öldürülen kişilerin yakınları kazı çalışmalarının yapıldığı alanda ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.
Baran ve Canan ailelerinin avukatı Cihan Söylemez kazı alanında yaptığı açıklamada 2 gündür süren kazıda 10 insan kafatasına ulaşıldığını ifade ederek, “Kazıda çocuklara ait eşyalar ortaya çıkıyor. Yine kişisel eşyalar, cep aynaları, o dönemde muhtarlık yapan Hasan Canan’ın muhtarlık mührü bulundu. Bugünkü kazıda 5 adet mermi kovanı bulundu. Kazılan bölgede çok sayıda insan kemiğine rastlandı. Çalışmalar devam ediyor. Kazı bugün bitmeyebilir. Titiz bir çalışma yürütülüyor. Bu yüzden yarına sarkabilir.”

Kazı çalışmalarının yarın da süreceği bildirildi.