Göksun-Kahramanmaraş karayolunda yapımına devam eden tüneller ile viyadüklerde çalışan işçilere geçici ustalık yetki belgesi düzenlenen törenle verildi.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, tünel şantiyesinden düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçe sınırları içinde yapılmakta olan tüneller ve viyadükler ile yol çalışmalarının daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesi hususunda inşaat yetkililerinin kendilerinden talep ettiği kurslara ortaklık etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

İnşaatlarda çalışan işçilerin ustalık belgelerine sahip olmalarının önemini vurgulayan Pehlivan, şunları kaydetti: "Bu almış oldukları belgelerin, hem onları çalıştıran firmalara büyük bir fayda sağlayacağı, hem de kendileri bu işle iştigal ettikleri sürece faydasını göreceklerine inanıyorum. Bu vesileyle de kursa katılan ve başarı ile tamamlayan tüm kursiyerleri tebrik ediyorum.”

Göksun-Kahramanmaraş yol çalışmasının bölge için hayati öneme haiz bir yatırım olduğuna vurgu yapan Pehlivan, “Bölgemiz, ilimiz ve ilçemiz için çok büyük ve hayati öneme haiz bir yatırımın hayata geçirilmesinde başta hükümetimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah kısa sürede tamamlanması için çalışmaları yürütülen bu yatırımın bölgemiz insanına hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Göksun Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Yıldırım ise yaptıkları protokol kapsamında 3 ay içinde 7 farklı kurs açtıklarını belirtti.

Firma yetkilileri ise Göksun Kaymakamlığı ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ettiklerini dile getirdil.

Konuşmaların ardından, "Geçici ustalık yetki belgeli betonarme, demir, kalıpçılık ve çatıcılık eğimimi kursu" , "Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde beton santral işleri kursu" ile "Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde iş makineleri bakım onarım kursu"na katılarak başarılı olan 322 kursiyerlere sertifikaları verildi.