Tüp mide ameliyatı yapılarak zayıflayan 250 morbid ve süper morbid hastası, düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Ameliyatla fazla kilolardan kurtulduğunu anlatan hastalar, kendilerine artık ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmadığı için mutlu olduklarını dile getirdi.

Beylikdüzü Van Kahvaltı salonunda düzenlenen etkinliğe aşırı kilolardan kurtulmak için tüp mide ameliyatı olan ve olacak yaklaşık 250 hasta katıldı. Organizasyona katılan hasta Umut Bozoklu düzensiz beslenme, düzensiz hayat şartlarından dolayı 143 kiloya çıktığını belirtti. Bozoklu, çevresindeki insanların kendisine ikinci sınıf muamelesi yapmasından rahatsız olduğu için ameliyat olduğunu söyledi. Bir çok diyetisyene gitmesine rağmen kilolarından kurtulamadığını söyleyen Bozoklu, “Kiloyu düzensiz hayat şartları, dengesiz beslenme ve düzgün bir hayatın olamamasından kaynaklanıyor. Bir oturuşta safrada bir ekmek yiyen insandım. Üç dört tabak yiyen insandım. Bu ameliyatı olduktan sonra oldukça rahatım. Yürüyüşlerim, uykum düzeldi. Merdivenlerden inip çıkmam düzeldi. Eskisi gibi terlemiyorum. Sosyal hayatım düzeldi. İnsanların bakış acısı değişti. Toplu taşımalarda insanlar tarafından ikinci sınıf insan muamelesi görüyordum. Şuan için gayet sağlıklıyım.” diye konuştu.

5 buçuk ayda 53 kilo verdiğini ifade eden Bozoklu, “Bu ameliyatı yaklaşık 5 buçuk ay önce oldum. 5 buçuk ayda 53 kilo verdim. 143 kiloyla ameliyata girdim. Düzenli ve sağlıklı bir beslenmeyle ameliyat sonrasında 53 kilom gitti. Daha öncesinde birçok diyetisyene gittim. 5 kilo verdim, 10 kilo olarak geri aldım. En son olarak da tüp mide ameliyatı olarak kendi hayatımı düzenlediğime inanıyorum. Daha önce kıyafet bulmakta sıkıntı çekiyordum. Şuan ise istediğim yerde istediğim kıyafeti bulabiliyorum.” şeklinde konuştu.

Tuba Karayel ise 120 kilodan ameliyat sayesinde 80 kiloya düştüğünü belirtti. Karayel, “Ameliyattan önce nefes alamıyordum. Kendi işlerimizi yapamıyorduk. Çocuklarımıza bakamıyorduk. Hiç hareket edemiyorduk. Ben 120 kiloyla ameliyata gidim. Şuan 80 kiloyum. 5 ayda. Çok mutluyum. Ameliyat olmak isteyenler ameliyatı çok iyi araştırsınlar. Doktorunuz çok önemli.” dedi.

Tüp mide ameliyatını kızı için olduğunu aktaran Aysun Pakkan da “Benimde en büyük sıkıntım toplu taşıma araçlarına bindiğim zaman kızımı kucağıma alamıyordum.145 kiloyla ameliyat oldum. Şuan 95 kiloyum. 50 kilo verdim. İyi ki ameliyat olmuşum. Keşke önceden olsaydım. İsteyen herkese tavsiye ediyorum. Amam hastane ve doktor çok önemli. Herkese tavsiye diyorum. Hayatımız kurtuldu. Nefse alabiliyorum. Yaşadığımı hissediyorum. Beni en çok mutlu eden şu toplu taşıma araçlarına bindiğim zaman kızımı kucağıma alabiliyorum. Ben annemi kaybettiğimde 250 kiloydu. Ben en çok kızım için bu ameliyatı olmak istedim. İyi ki olmuşum hiç pişman değilim. Bugün yine olsa aynı kararı veririm. İsteyen herkese gerçekten tavsiye diyorum.” ifadelerini kullandı.

28 yaşındaki Deniz Çakır ise 135 kilo oduğunu belirterek Ocak ayında itibaren ameliyatların
ücretli olmasının kendisini kara kara düşündürdüğünü söyledi. Çalışmadığını ve babasınında taksi şoförlüğü yaptığı için zor durumda olduklarını söyleyen Çelik, "Özel hastanelerde muayene olamıyorum. SSK tarafından karşılandığından itibaren kendi imkanlarımla dışarıdan sigortamı ödemeye başladım. Başvuru da yaptım. Başvuru yaptığım dönemde de SSK bu ameliyatı tamamen kendisi karşılıyordu. Ama Ocak ayından itibaren SSK’nın karşılamadığını ve devlet hastanelerinden 5 bin liranın altında ücret almadıklarını duydum. Ve ameliyattan vazgeçmek zorunda kaldığım dönemler oldu. Bu bir estetik ameliyatı değil. Görsel amaçlı değil. Bu hastalıklardan kurtulmanın tek yolu aslında. Bunu elimizden almasınlar. Karamsarlığı düştüm olmama ihtimalim var. Bu ücreti karşılayamama ihtimalim var. Babam taksi şoförü. Ben çalışamıyorum. Kilodan dolayı iş vermiyorlar. Yetkililer en azından bana bir cevap versinler. Ne yapabilirim ben." diyerek yetkililer seslendi.