Antalya'da tur teknesiyle Türkiye üzerinden İtalya'ya gitmek isteyen 300 Suriyeli göçmen jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı. Operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken, tur teknesinin kapasitesinden çok fazla yolcu alması ile olası bir faciayaya davetiye çıkardığı ortaya çıktı.

Yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren Suriyeli göçmenlerin Avrupa'ya gitme girişimleri Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen başarılı bir operasyonla son buldu. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri dün gece saatlerinde Manavgat ilçesinden İtalya'ya deniz yoluyla gitmek isteyen mültecilerin olduğu ihbarını aldı. Alınan bilgileri değerlendiren jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle birlikte sabaha karşı 04.00 sıralarında Manavgat ilçesi Side açıklarında bir tekneye operasyon düzenledi.

Yapılan baskında gezi amaçlı kullanılan tur teknesinde 300 kisilik Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Operasyonda tekne kaptanı ile birlikte organitzatör olan 1 kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili şüphelilerin sorguları Manavgat Jandarma Komutanlığı'nda devame derken Türkiye üzerinden İtalya'ya gitmek isteyen Suriye uyruklu vatandaşlar Manavgat Stadyumu'nda tutuluyor.

Öte yandan, jandarmanın düzenlemiş olduğu operasyonda olası bir facianında önüne geçilmiş oldu. Normal şartlarda gezi amaçlı kullanılan teknenin haddinden fazla yolcu aldığı, uluslararası sularda meydana gelebilecek bir kazada facia yaşanabileceği öğrenildi.