Siyasi iktidarın özgür medyayı susturmaya yönelik Koza İpek Grubu'na el koymasına tepki gösteren eski Erzurum Baro Başkanı Naci Turan, "Anayasa'ya karşı bu bir darbedir, bu bir başkaldırı harekâtıdır." dedi. Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar ise yaşananları 'kanunsuzluk ve hukuksuzluk' olarak değerlendirdi.

İpek Medya Grubu'na kayyum atanmasına ve TV kanallarının karartılmak istenmesine tepkiler devam ediyor. Erzurum Baro eski başkanı ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Naci Turan, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin Koza İpek Holding hakkındaki kararını hukukun bittiği nokta olarak nitelendirdi. Turan, medyayı susturmanın TC Anayasası'na aykırı olduğunu belirterek, "Bu yaşananlar hukuk tanımamazlıktır. Bir vatandaşın haber alma kaynağının böyle hoyratça karartılması insan haklarına, Türk demokrasisine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası'na bir darbedir. Bu bir başkaldırı harekatıdır, hukuksuzluktur." dedi.

Bir vatandaş olarak haber alma hakkının elinden zorla alındığının altını çizen eski baro başkanı Turan, şöyle konuştu: "Bugün TV, Kanaltürk, akşamları eve gittiğimde özlemle izlediğim kanallardı. Orada muhalif bir ses duymak, bir hakikati duymak bana sevinç vermekteydi. Benim bilgi alma, aydınlanma kaynağım zoraki, hukuksuz şekilde kesildi. Bu eylemde gözüm kör, kulağım sağır edildi. Bir vatandaşın haber alma kaynağının böyle hoyratça elinden alınmasını, ekranların karartılmasını kınıyorum."

BAYRAKTAR: HUKUKSUZ, KANUNSUZ SALDIRIYI KINIYORUZ

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, gelinen noktanın Türkiye'de hukukun iflası olduğuna dikkat çekti. Bayraktar, demokratik ülkelerde rastlanılmayacak keyfi ve zoraki uygulamaların son zamanlarda Türkiye'de yaşanmasının üzüntü verici olduğunu dile getirerek, "Mükemmellik'i suç olarak gören bir zihniyet var karşımızda. Mali, denetimlerden geçmiş, mükemmel kabul edilen bir mali bir tabloyu suç gibi gösterip, medya kuruluşuna, holdinge kayyum atamak değil demokratik ülkeler, kabile devletlerinde bile rastlanılmayacak uygulama. Hukukun iflas ettiğinin göstergesidir. Ülkede muhalif seslere, renklere tahammülün kalmadığının göstergesi. Adalet ve hukuk herkese lazım. Basın ve mülkiyet özgürlüğüne yapılan hukuksuz, kanunsuz saldırıyı kınıyoruz." dedi.