Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasıyla ilgili Bugün ve Kanaltük televizyonları ile Bugün gazetesine destek ziyaretinde bulundu. Olcayto, “Tabi çok üzücü ve çirkin bir gelişme. İktidar korkuyor. Korkudan karşısındakine korku bu salma çabalarıdır. Ama artık tutmayacak.” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler sürüyor.

Turgay Olcayto da Bugün ve Kanaltürk televizyonlarını ve gazetelerini ziyaret etti. Olcayto,Tabi çok üzücü ve çirkin bir gelişme. Şüphesiz ki seçimlere çok kısa bir süre kala kalkın düşünce özgürlüğü ve bilgi edinme hakkı bir kere daha ayaklar altına alınıyor. Büyük bir holdingin mallarına el konuluyor. Ama bütün bunların altından kalkılacak ben buna inanıyorum. İktidar korkuyor. Korkudan karşısındakine korku bu salma çabalarıdır. Ama artık tutmayacak.” diye konuştu.