Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili tepkiler devam ediyor. Mecidiyeköy'deki Bugün ve Kanaltürk televizyonlarını ziyaret eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, " Düşünce ifade özgürlüğüne tahammüleri yok. Daha özetle diye biliriz ki demokrasiyi sevmiyorlar, Türkiye'de demokrasinin yeşermesini istemiyorlar. Ama bunların hepsi 1 Kasım'da sonra ortadan kalkacak." dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. Olcayto, Bugün ve Kanaltürk televizyonlarını ve gazetelerini ziyaret etti. Olaya tepki gösteren TGC Başkanı Turgay Olcayto, "Tabi ilk kez medyada görülen bir olay. Öncelikle Bugün ailesine çalışanlaına geçmiş olsun diyorum. Bunlar seçime çok az kala yıldırma korkutma önlemleri iktidarın. Ama bundan medyanın en azından ayakta duran kısmı yılmayacak sonuna kadar basın özgürlüğünü halkın haber alma özgürlüğünü sonuna kadar savunacak. Çok talihsiz bir yapı. İktidarın ne yapmak istediğini doğrusu anlamak zor. Büyük bir holdingin çalışanları var, bizim medyada çalışanları var bunlara karşıda girişilen bir hareket var. Ben bütün bunları iktidarın iktidardan gitme konusuna bağlıyorum, hırçınlığına bağlıyorum. Çünkü giderek meyanın üzerindeki baskılar artırıyorlar giderek halkın haber alma özgürlüğüne yeni engeller getiriyorlar. Düşünce ifade özgürlüğüne tahammüleri yok. Daha özetle diye biliriz ki demokrasiyi sevmiyorlar, Türkiye de demokrasinin yeşermesini istemiyorlar. Ama bunların hepsi 1 Kasım'da sonra ortadan kalkacak." diye konuştu.

Olcayto şunları konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Biz seçimden sonrada medyanın üzerine de baskıların kolay kolay ortadan kalkacağını sanmıyoruz. Olsa olsa bir koalisyon olacak. Batıdaki 8 meslek örgütü ile görüşüyoruz. Her türlü mağduriyette arkadaşlarımızın yanında olacağız. Medyanın dayanışma içinde olması lazım yani eski hesapları unutup dayanışma içinde olması lazım. Bugün size yarın onlara. Bugün iktidara çok yanaşmanın da faydası olmaz yarın öbür gün. Ben hep diyorum ki yarın gidecek verdikleri zararla. Ama gazetecilik hep kalacak."