Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü alanında Hazine’ye ait 14 bin 666 metrekare arazinin Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e verildiği ortaya çıktı. Arazi imara açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal ve kızı Sümeyye Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) Sakarya Üniversitesi Esentepe kampus alanında 14 bin 666 metrekare arazinin Milli Emlak tarafından tahsis edildiği ortaya çıktı. Önceki gün Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz konusu arazi imara açıldı.

DAHA ÖNCE İMARA KAPALIYDI

Kampus içinde yurtlar bölgesinde Sapanca Gölü’ne en yakın bölgede daha önce imara kapalı olan araziyle ilgili imar değişikliği teklifi, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. 1/5 binlik imar planında, MHP’li üyelerin ret oyuna rağmen yapılan değişiklikle söz konusu arazi yurt alanı olarak işlendi.

MHP’nin belediye meclis üyesi ve MHP Grup Başkan Vekili Erkal Etçioğlu, tahsise tepki göstererek, kışlaya, kampüse ve camiye siyaset sokulmamasını istedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise TÜRGEV’in siyasetle ilgisinin bulunmadığını savundu.