Turgut Özal Üniversitesi Ankara Meslek Yüksek Okulu’nda eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 380 öğrenci, düzenlenen törenle kep giydi, mezuniyet coşkusunu aileleriyle birlikte yaşadı. Törende konuşan Rektör Abdulkadir Şengün, öğrencilere seslenerek, “Dilerim bundan sonra hedeflerinize adım adım ilerlersiniz. Sizleri bize emanet eden ailelerinize layık olmaya çalıştık.” dedi.

Turgut Özal Üniversitesi Ankara Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan öğrenciler mezuniyet coşkusunu Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle yaşadı. Bu yıl mezun olmaya hak kazanan 380 öğrenci cüppe ve kep giydi. Ailelerinin yalnız bırakmadığı öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı ve selfie çekerek son günlerini renklendirdi. Tören sırasında bazı ailelerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Üniversite bünyesinde kurulan grubun seslendirdiği şarkılarla eğlenen öğrenciler, törenin sonunda kep fırlattı. Törene Kültür ve Turizm eski bakanı Ertuğrul Günay da katılarak yeni mezun olan öğrencilere destek oldu.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Abdulkadir Şengün, yaptığı konuşmada, üniversitenin iyi insan, iyi vatandaş, iyi aile bireyi yetiştirmeyi kendine görev saydığını söyledi. Şengün, “Bizim amacımız öğrencilerimizi en iyi şekilde iş ve sosyal hayata hazırlamak. Hocalarımızın özverileriyle eğitim alan öğrencilerimiz bugün mezun oluyor. Dilerim bundan sonra hedeflerinize adım adım ilerlersiniz. Sizleri bize emanet eden ailelerinize layık olmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı. Ankara Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Nurettin Can ise “Anne babaların bugün hissettiği heyecanı ben de yüreğimde hissediyorum. Hepinizin bundan sonra yapacağı işlerde başarılı olmanızı dilerim. İyi birer insan olarak iş hayatında yer almanızı dilerim. Sizlerle gurur duyuyorum ve hepinize çok güveniyorum.” şeklinde konuştu.

OKUL BİRİNCİSİ, ADINI KÜTÜĞE KAZIDI

Ankara Meslek Yüksek Okulu birincisi olarak Grafik Tasarım Bölümü’nü bitiren Reyhan Dündar, plaketini Rektör Abdülkadir Şengün’den aldı. Kısa bir konuşma yapan Reyhan Dündar, “İkinci üniversiteyi bitirmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum. Bize emek veren, bizi yetiştiren hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Bu bizim için bir veda değil, başlangıç aslında. Dilerim bundan sonra hepimiz istediğimiz, hayal ettiğimiz gibi yaşama imkanı buluruz.” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Yüksek Okul birincisi Reyhan Dündar, adını okul kütüğe çekiçle kazıdı. Törenin sonunda öğrenciler hep birlikte havaya kep fırlattı.