8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın Kayseri Lisesi’ndeki karnesi ve diploması, oğlu Ahmet Özal’a verildi. Özal, babasına ait belgelerle duygulandı. Kayseri Lisesi’nin iki cumhurbaşkanı ve çok sayıda bakan çıkardığını belirterek, “Burada okuyan öğrencilerin her biri, cumhurbaşkanı ve bakan adayı oldukları bilinciyle hareket etmeliler.” dedi.

Kayseri Lisesi ve Taşmektep Mezunlar Derneği’nin birlikte düzenlediği mezunlar buluşması, okulun bahçesinde yapıldı. Programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, SP Mardin milletvekili adayı Ahmet Özal, lise binasının Millî Mücadele Müzesi olması için çalışma başlatan Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, çok sayıda davetli ve liseden çeşitli tarihlerde mezun olanlarla öğretmenleri katıldı.

Programda Özal’a, babası Turgut Özal’ın lisenin kayıtlarında bulunan başarı belgeleri, diploması ve karnelerinin birer suretleriyle arşivde bulunan öğrencilik yıllarına ait vesikalık fotoğrafları verildi. Özal, duygulandığını belirterek lise öğrencilerine çağrıda bulundu. Babasının da Kayseri Lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak, “Bu lise, iki cumhurbaşkanı çıkarttı. Başbakan ve bakanlar çıkarttı. Bu lisede okuyan öğrencilere bir çağrım olacaktır. Demek ki burada okuyan öğrencilerin her biri, kendilerini cumhurbaşkanı, başbakan, bakan olarak görebilirler. Liseleriyle gurur duymalılar, çünkü böylesine bir lise ülkemiz genelinde yok.” dedi.

Kayseri Lisesi mezunu olan Bakan Taner Yıldız ise plaketini, öğrencilik dönemine ait başarı belgelerini ve diplomasının birer suretini, eski öğretmeni Nurcan Özdamar'dan aldı. Öğretmeninin elini öpen Yıldız, başarı belgelerini görünce de şaşırdı. Duygulanarak öğretmenine teşekkür etti ve bir süre sohbet etti. Ardından Bakan Yıldız, öğretmen Özdamar ile eski dönemin mezunları için zil çaldı ve sınıflara geçildi. Yıldız, eğitim aldığı sınıfta biyoloji öğretmeniyle sohbet etti. Öğretmen, kısa da olsa eski öğrencilerini karşısında bulunca, bakanın da isteğini kırmadı ve ders anlattı. Program, ikram edilen aşure ve ekmek arası sucukla birlikte mezunların birbirleriyle hasret gidermesinin ardından son buldu.