Hakkari Yüksekova Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin naaşı önceki gün memleketine getirildi. Naaşı, sabah morgdan alınarak son kez Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan babaevine götürüldü. Babaevi önünde helallik alınmasının ardından, kalabalığın sığmaması nedeniyle naaşı Turhal Cumhuriyet Meydanı'na taşındı. Binlerce kişinin dua ve tekbirleri ile karşılanan şehidin cenaze namazı meydanda kılındı.

Cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat milletvekilleri Coşkun Çakır, Celil Göçer, Fatma Gaye Güler, Abdurrahman Başkan, Orhan Düzgün'ün yanı sıra siyasi parti temsilcileri, asker ve polisler ile vatandaşlar katıldı. Cenazesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de çelenk gönderdi.

Şehidin annesi Fadime Gencer, şehit oğlunun kendisine hediye ettiğini söylediği bayrakla törene katıldı. Bayrağı sürekli havada tuttu, elinden bırakmadı. Annesi, "Güle güle git oğlum." diyerek, dik durmaya çalıştı.

Şehidin ablası Emine Gencer, ''Kahraman kardeşim güle git, nur içinde. Gözün arkada kalmasın. Vatan sağ olsun. Sen kahramanca şehit oldun kardeşim.'' dedi.

Şehidin ağabeyi Mustafa Gencer ise subay şapkası takarak ve asker selamı vererek kardeşini karşıladı. Baba Ali Gencer, ayakta durmakta zorlanırken yakınları tarafından sürekli elinden tutuldu.

Cumhuriyet meydanında kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kale mezarlığında toprağa verildi.