İzmir’den getirdiği develeri Van’da yetiştiren Vanlı Ekrem Demir, havaların iyice ısınmasıyla 16 güreş devesini yaylaya çıkardı. Develere her gün idman yaptırdığını belirten Demir, “Develeri kış aylarına doğru güreşler için batı illerine gönderiyorum. Ancak o tarihe kadar yani 4 ay boyunca yaylada kalıyoruz. Yazın Keşiş Yaylası ve gölüne gelen insanlara tur attıracağım. Kışın da istenirse İskele, Van Kalesi gibi turistik yerlerde deve turu düzenleyeceğim." dedi.

Vanlı deve yetiştiricisi Ekrem Demir, ilk kez İzmir'de askerlik yaptığı dönemde develerle karşılaşmış ve o tarihten itibaren bu hayvanlara karşı ilgisi artmış. O günden sonra sürekli develerle ilgili tanıtım filmleri izlediğini anlatan Demir, "Askerlik sonrası da develerle ilgili araştırmalar yaptım. Beslenmeleri, nasıl güreştikleri, bakımlarının nasıl yapıldığını öğrenmeye çalıştım. İzmir'in Tire ilçesinden getirdiğim güreş develerine 5 yıldan bu yana Van'da bakıyorum.” ifadelerini kullandı.

Demir, havaların iyice ısınmasıyla birlikte yetiştirdiği büyük ve küçükbaş hayvanları ve 16 devesini alarak Keşiş Yaylası'na çıktı. Burada kurduğu çadırlarda ailesiyle birlikte yaşayan Demir, develerini de güreşlere hazırlıyor. Her gün farklı saatlerde develere idman yaptıran Demir, yetişen develeri yayladan indikten sonra güreştirmek için Aydın ve İzmir'e gönderiyor.

Van’a gelen turistlere develerle turistik gezi yaptıracağını söyleyen Demir,12 yıldır güreş devesi yetiştirdiğini belirterek, "Develer benim için çok önemli. İyi olan güreşçi develeri batıya gönderiyorum. Ama ben artık develeri burada değerlendirmek istiyorum. Yazın Keşiş Yaylası ve gölüne gelen insanlara tur attıracağım. Kışın da istenirse İskele, Van Kalesi gibi turistik yerlerde deve turu düzenleyeceğim."