Antalya'nın Manavgat ilçesinde turist gruplarının yoğun olarak geçiş yaptığı caddede elektrik trafosu patladı. Teknik ekip, tamir esnasında şerit çekmek yerine kollarını açarak turistleri durdurması dikkat çekt.

Antalya Caddesi'nde meydana gelen olayda; Perşembe Pazarı'na giden yolun ortasındaki küçük boy trafo patladı. Kısa süreli panik ve korkunun olduğu olayda elektrikler kesildi, ağır bir yanık kokusu yayıldı. CLK Akdeniz AŞ görevlileri trafo patlaması sonrası olay yerine intikal ederek, inceleme başlattı. Arıza tespitinden sonra tamir çalışması başlatıldı, ancak ciddi güvenlik önlemi alınmaması dikkat çekti. Görevlilerin caddeye güvenlik şeridi çekmek yerine turistleri kollarını açarak durdurup tamirin yapılmasını beklemesi şaşkınlıkla karşılandı. Yetkililer, arızanın bölgede aşırı yüklenmeden kaynaklandığını bildirdi.

TEKNİK ARIZALAR BIKTIRDI

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, her yıl 4 milyon turistin geldiği Manavgat'ta yaz döneminde her yıl teknik arıza sebebiyle elektrik kesintisinin olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.
İki yıl öncede Manavgat Kapalı Çarşısı'nda meydana gelen trafo patlamasında çarşıya gelen turistlere korkulu dakikalar yaşattığını belirten Çayır, "Manavgat'ta yaz döneminde teknik arızalarla elektik kesintilerine alıştık artık. Bu tür çağdışı görüntüler ülkemize ve bölgemize yakışmıyor. Turistlere mahcup düşürüyor." diye konuştu.
Ali İhsan Yıldız isimli vatandaş da turistlerin yoğun bir şekilde geçtiği bir dönemde yanan trafonun tamiri ve ardından elektrik verilmesinde turistlerin durdurulmasının gülünç bir durum olduğunu ifade etti.