Bir elinde cep telefonu ile selfie çeken, diğer elinde de kılıç bulunan şehzade heykeline yapılan saldırıya Amasya Turizm Derneği duruma tepki gösterdi.
Şehzade heykelinin kent kimliğini ve değerlerini koruma adına yaptırılmış olduğunu savunan Turizm Derneği yetkilileri, tepkilerini şehzade heykeli yanında selfie çekerek dile getirdi.

Amasya Turizm Derneği Başkanı Suat Akcan, günümüzde yapılan öz çekimlerin, kimi zaman siyasilerle kimi zaman da sanatçılarla halkı bir araya getiren, yaşamın anı değeri taşıyan özel zamanlarında bir buluşma noktası olduğunu söyledi. Kültürler arası buluşmaların, çağın her türlü değerlerini ve donanımlarını da beraberinde taşıdığını kaydeden Akcan, "Bu alanlarda tarihi süreçler anlatım ve tanıtımda yeni senaryolar da oluşturmaktadır. Bir lokantada size servis yapan tarihi kıyafetli garsonlar, diğer tarafta tarihi ve kültürel şahsiyetler üzerinden yiyecek ve içecek markalarının tarihi değerlerimizin, şehrimizin adıyla anılması daha özel ve önemli olacaktır. Böylece Amasya markası altında tüm değerler bir bütün olarak algılanacaktır." dedi.

'HEYKELİ KIRANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Amasyalıların ve Amasya'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin heykelle öz çekim yaptığını ifade eden Akcan, "Bu heykelin tematik içeriği zaman, mekan ve insan kavramlarıyla ilişkili, şehrimizin kültürel kimliği ile bugünümüz arasında bir buluşma noktası oluşturmuştur. Bu anlamda yaptırılan şehzade heykeli aslında kent kimliğini ve değerlerini koruma adına yapılmıştır. Ayrıca bu heykele sahip çıkmamız gerekir. Kırılan telefon ve kılıç Amasya’nın kimliğine zarar verir. Bu heykeli herkes hak ve hukuk çerçevesi içerisinde koruması gerekir. Bizler bu heykele sahip çıkıyoruz ve bu heykeli kıranları şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.