Afyonkarahisar’da bulunan Alila Termal Turizm Anonim Şirketi bünyesinde bulunan Nil Thermal-SPA&Convention Center ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi arasında imzalanan burs protokolü kapsamında hak eden öğrencilere ilk bursları verildi.

Düzenlenen törende öğrencilere bursları Nil Otel Genel Müdürü İsmail Özcan tarafından verildi. Özcan, amaçlarının hem turizm fakültesini tercih edecek öğrencilere de bir farkındalık oluşturmak, hem de yatırım yaptıkları Afyonkarahisar’a sosyal fayda sağlamak olduğunu söyledi. Özcan, bu sayede burs alan Afyonkarahisarlı öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında kendi memleketlerinde çalışma fırsatı bulabilecekleri ve iş garantisi de verdiklerini kaydetti.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. H. Hüseyin Soybalı ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı da hazır bulundu. Dekan Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Genel Müdür İsmail Özcan’a teşekkür ederek bursun fakülte öğrencilerine heyecan verdiğini, Afyonkarahisarlı öğrencilerin tercihlerinde AKÜ Turizm Fakültesi'ne öncelik sağladığını dile getirdi.

Burstan ilk 5'e giren Afyonkarahisarlı her yıl 5 öğrenci yararlanacak, öngörülen kriterlerin sağlanması durumunda da devam edecek.