Tokat’da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Tokat’a bağlı tüm ilçelerin katılımı ile stantlar açıldı, her ilçe kendi kültürünü tanıttı. Tokat’ın birbirinden güzel elişi, yemek kültürü ve halk oyunlarının sergilendiği meydanda en fazla ilgiyi ise Artovalı bir işadamının koleksiyonundan sergilediği traktörler çekti. 1951 model Lan Bulldog ve 1945 model Man marka traktörlerini sergileyen işadamı Ahmet Bıçakcı, traktörleri kendi fabrikalarında orijinal olarak hurdalardan ayağa kaldırdıklarını söyledi. Birçok parçayı yurtdışından tedarik ettiklerini dile getiren Bıçakçı 47 adet traktöre sahip olduklarını, şimdilik kendilerine ait fabrikada muhafaza ettikleri traktörler için Artova ilçesinde bir müze oluşturma fikirleri olduğunu ifade etti.

İşadamı Ahmet Bıçakcı babası İhsan Bıçakcı’nın traktörü Tokat’a getiren ilk kişi olduğunu ifade ederek, “Elimizde bulunan traktörlerin hepsi çalışır vaziyette, biz bunu Tokat toprağına karşı bir vefa borcu olarak görüyoruz. Bu traktörleri farklı yerlerde buluyoruz, burada fabrikamızda gereken tamir bakım ve yenileme çalışmalarını kendimiz yapıyoruz. 1951 model Lan Bulldog marka traktörden Türkiye’de var fakat bunun gibisi yok. Bu hem mazot hem benzin hem gaz yağı ile çalışmaktadır. Bu traktörü çalıştırmak için evvela önünde bulunan metal kısmı iyice kızdırıyoruz. Bu traktör yarım saatlik bir süre sonra sonrasında ancak çalışır. 1945 model Man marka traktör ise Türkiye’de tek bizde var başka benzeri yok." diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenen traktörlere ise vatandaşlardan yoğun ilgi gösteriyor. Meydanda her ilçenin stantını gezen vatandaşlar ikram edilen yöresel lezzetlerden tadarken hava soğuk olmasına rağmen gönüllerince bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadı. Tokat Valiliği tarafından açılan stant da ise vatantaşlara ekmek arası döner ikramı vardı. Döner almak isteyen vatandaşlar stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu.