Turizmciler, 2016 yılının kaybının önlenmesi için koalisyon hükümetinin biran önce kurulmasını bekliyor. Yeni bakanın belirlenmesi ve rotasının çizilmesi ile turizm sektörünün önünü görebileceğini belirten Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, aksi halde 2016 yılının büyük kayıplara gebe olacağını söyledi.

FETOB 10. olağan genel kurulu sonrasında 156 üye arasından oluşturulan yeni yönetim basının karşısına çıktı. Yavuz Torunoğulları başkanlığındaki Bülent Uysal, Zihni Bilgiç, Hasan Gürsel, Nurkaya Gündoğdu, Mehmet Biçer, Mustafa Argın’dan oluşan yeni yönetim turizm sektörünün sorunlarını masaya yatırdı. Seçimler sonrasında oluşan koalisyon beklentileriyle ilgili açıklamalarda bulunan FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, sektörün geleceği için koalisyon hükümetinin biran önce kurulması gerektiğini belirtti.

“Koalisyonun kurulması ülke ekonomisi ve turizmi için önemli olacaktır.” diyen Torunoğulları, hayırlı bir sonuç çıkması temennisinde bulundu. Torunoğulları, “Hükümetin kurulması, turizm bakanının belirlenmesi ve yeni rotanın çizilmesi turizmin yararına olacaktır. Ki böylelikle biz de sıkıntılarımızı bakanlığımıza iletebilelim. Bir takım şeyler şuan çözülmezse 2016 yılı sıkıntıya girer. İnşallah sektöre destek verecek şekilde bir bakanlık politikası oluşturulur.” dedi.

"2015 SIKINTILI BAŞLADI, KENDİMİZLE REKABETE BAŞLADI"

Türkiye’nin komşularıyla ve komşularda yaşanan iş sıkıntılar nedeniyle sektör temsilcileri olarak 2015 pazarında bir eksilme beklediklerini anlatan FETOB Başkanı, sıkıntının boyutunun bu denli büyük olacağını kendilerinin de öngöremediklerini açıkladı. Küçük işletmeler nezdinde 2015 sezonunu kurtaracak tek etkenin iç pazar olduğunu hatırlatan Torunoğulları, şöyle konuştu: “Seçimler yapıldı, önümüzde bir Ramazan ayı var. Okulların kapanmasıyla birlikte kısmi bir hareket bekliyoruz. Ama asıl hareketlilik bayramda yaşanacak. Lakin sıkıntı Türkiye’nin bütün bölgelerinde var. Bölgelerin tamamı hedefine yerli turisti almış durumunda. Türkiye’nin diğer eksilerini de baz aldığımızda mücadele gerektiren bir sezon yaşayacağız. 2015 sezonunu mücadele edilen, bir çok konuda feragat edilen bir yıl olacak. Hala operatörlere erken rezervasyon indirimleri veriliyor. Normalde martta bitmesi gerekir bunun. Ama açığı kapatmak isteyen turizmciler yabancılara olduğu gibi yerli turiste de hala erken rezervasyon indirimleri sunuyor."