Çukurova Turistik Otel İşletmecileri Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, turizmde beklenen yatırımların gerçekleşmesi için hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini belirtti.

Demir, tüm iş kesimlerinde olduğu gibi turizm sektöründe de hükümetin biran önce kurulması beklentisinin hâkim olduğunu vurguladı. Siyasi belirsizliğin sona ermesi için meclisteki partilere çağrı yapan Demir, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarının turizme olumlu etkisini tartışmaya gerek bile olmadığını söyledi. İstikrar ve güven ortamı sayesinde, komşularımızdaki tüm olumsuzluklara rağmen Türk turizminin yükselişini sürdürdüğünü vurgulayan Demir "Turizm sektörünün şimdi de geleceğe umutla bakabilmesi, gelecek planlarını yapabilmesi için hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz." dedi.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’nin turizm konusunda önemli projelere sahip olduğunu da kaydeden Demir, “Bölge turizminin canlanması için gündeme getirdiğimiz projelerimiz var. Hükümet kurulduktan sonra bölge turizmcileri olarak bölge milletvekillerine ulaşacağız ve taleplerimizi Ankara’ya taşıyacağız.” diye konuştu.