Karadeniz Bölgesi ile komşu illerde turizmin geliştirilmesi ve sürdürülebilir yapıya kavuşturulması için yapılan çalışma kapsamında başlatılan ‘Turizmde İşbirliği-Güç Birliği’ toplantılarının 5.si Sivas’ta gerçekleştirildi.

Sivas’ın da aralarında bulunduğu 13 ilin katılımıyla kurulan bölgesel işbirliği ve güç birliği topluluğu, bölge illerinin turizmden pay alabilmesinin yollarını araştırarak planlar geliştiriyor. İlki Şubat ayında Ordu’da, daha sonra ise Trabzon, Bayburt ve Artvin’de yapılan toplantının sonuncusu Sivas’ta yapıldı. Bir otelde yapılan toplantıya illerin turizm il müdürleri ve turizm sektöründen temsilciler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Alim Barut, Turizmin ekonomik yönüne dikkat çekerek, bunun için bölge ilerinin iş birliği yapmış olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Barut, dünya mirası listesinde bulunan tarihi Ulu Cami’nin de ölmeden gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer aldığını kaydetti.

Belediye Başkanı Sami Aydın da turizm denilince Ege ve Akdeniz’in akla geldiğini ancak bu anlayışın son yıllarda değiştiğini ifade ederken Kültür ve Turizm il Müdürleri adına konuşan Ordu İl Müdürü Uğur Toparlak ise Karadeniz ve diğer bölge illeri olarak turizm sektöründen nasıl pay alacağını tartıştıklarını aktardı.

Kültür ve Turizm il Müdürü Kadir Pürlü ise, Karadeniz ve bölge illerinin yaptığı işbirliğinin amacının ilgili illerdeki potansiyeli turizme kazandırmak olduğunu belirterek, ortak tanıtım stratejileri oluşturma ve turizm faaliyetlerini 4 mevsime çıkarma konularını masaya yatırdıklarını anlattı.