Sektör temsilcileri, başta Side destinasyonu olmak üzere turistlere fahiş fiyattan mal satma, etiketsiz ürün, turiste kaba davranma, laf atma, turist şikayetlerinin ciddiye alınmaması, hanutçuluk, ayıplı mal satımı ve turist azarlamalarına zamanında sert önlemler alınmadığı için 2015 turizm sezonunda sürecek olma endişesi taşıdıklarını söylüyor. 
Manavgat Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, bölgede sorunların sürekli halı altına süpürülmesine bağlı kronik hale geldiğini söyledi. 
Bundan 20 yıl önce bir alışverişte turiste kötü davranmaya bağlı bir turistin 11 kişiyi etkileyebileceği düşüncesinin geçerli olduğunu vurgulayan Ergen, bugün sosyal medyanın hakim olduğu ve dünyanın küresel bir köye dönüştüğü dönemde bir turiste yapılan yanlış davranışın binlerce yabancı konuğu bölge destinayonuna gelmesini etkileyebileceğini kaydetti.
Bu sene Manavgat esnafının en kötü turizm sezonlarından birini yaşadığını belirten Ergen, sektörle ilgili sorunlarda sektörün adını kirleten sepetteki çürük yumurtalar temizlenmediği sürece sorunun devam edeceğini söyledi.
Turizmi temelini güven oluşturduğunu ve ülkeye gelen her turistin gelecekte ülkenin gönüllü turizm elçisi olacağı düşünülerek hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Ergen, "Geçmiş yıllarda turizm sektöründe yapılan hatalar hep tölere edildi. Artık sektördeki çürük yumurtaların temizlenme zamanı geldi. Bu yapılmazsa bölgemize gelen turist sayısında azalma olacaktır. Özellikle başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerin turist şikayetlerinin elektronik ortama aktarılması konusunda günün modern icaplarını hayata geçirilmesini istiyoruz. Maaelesef hale ülkemizde turistlerin kendi dillerinde şikayet edecekleri bir sistem yok. Fahiş fiyattan ürün alan bir turist şikayet edecek bir merci bulamıyorsa, hiç kimse kusura bakmasın o turist bir daha bölgemize ve ülkemize tatile gelmez. Eğer bu önlemler zamanında alınmazsa bu yıl yaşadığımız sıkıntıları, 2015'de de yaşarız. Bugüne kadar sorunlara hep halının altına süpürdük, artık sorunlarımızla yüzleşmek zorundayız. " diye konuştu. 
20 yıl önce Side'de 65 kuyumcunun bulunduğunu belirten Canan, bugün ise bu sayının 15'e düştüğünü söyledi. 
SİDE'DE KUYUMCU SAYISI 20 YILDA 65'TEN 15'E DÜŞTÜ
Dünya turizminin gözbebeği Side'de kuyumcu sayısının 65'den 15'e düşmesinde en önemli etkenin esnafın düşük katma değerli işlere yönelmesi olduğuna dikkat çeken Ergen, kuyumcuların çoğunun gümüşçülük ve butik sektörüne yöneldiğini kaydetti. Ergen şunları söyledi:"Side'de adım başı butikçi var. Side bu kadar butikçiyi kaldıramaz. Zaten sezon kötü gitti. Önümüzdeki yıl bu butikçilerin çoğunu göremeyeceğiz. Falan butik işinden çok para kazanıyor diye bende bir butik dükkanı açayım demek yanlış bir düşünce. Bu düşünce ile Side'de işyeri açımı sektöre zarar veriyor. " ifadesini kullandı.