Ankara’nın Mamak ilçesinde parkın içinde bulunan kayalıkların üstündeki Türk bayrağını söktüğü iddia edilen 2 şahıs konuyla ilgili konuştu. Şahıslardan S.B. ”Arkadaşımla beraber tepeye çıktık, doğum günü kutlaması için. Bayrak sökme tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklı olay. Biz bayrağımızı seven insanlarız, durum yanlış anlaşılmadan dolayı kaynaklanmış olsa da üzüldük. Biz tamamen yanlış zamanda yanlış yerde bulunmadan dolayı yanlış anlaşıldık.” dedi.

Ankara’nın Mamak ilçesi Başak Mahallesi Fatma Kuşçuoğlu Sokak’ta bulunan Mamak Belediyesi Bülbülkayası Şelalesi Park’ında meydana gelen bayrak sökme olayıyla ilgili K.Y. ve S.B. isimli 2 şahıs gözaltına alınmıştı. Şahıslardan S.B. konuyla ilgili konuştu ve olay anını anlattı.

Kayalıklar üstündeki bayrağı kendilerinin sökmediğini iddia eden S.B. şunları söyledi: ”Arkadaşımla beraber tepeye çıktık, doğum günü kutlaması için. Bayrak sökme tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklı olay. Orada kutlama yaptığımız sırada polis ekiplerinin geldiğini ve yukarı doğru çıktıklarını gördük. Biz de korkup taşların arkasına saklandık. Polis de bizim taşların arkasına saklanmış halimizi görünce bizim yaptığımızı zannettiler ve aşağıya indirdiler. Üstümüzü arayıp, kelepçeleri taktılar ve karakola götürdüler. Derdimizi orada anlattık ve ortada bir yanlış anlaşılmanın olduğunu fark ettiler ve serbest bıraktılar. Biz bayrağımızı seven insanlarız, durum yanlış anlaşılmadan dolayı kaynaklanmış olsa da üzüldük. Biz tamamen yanlış zamanda yanlış yerde bulunmadan dolayı yanlış anlaşıldık.” dedi.