Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, Çankırı Sosyal Güvenlik Kurumu'nda şef statüsünde bile değilken ilk olarak sınavsız olarak Çankırı Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olan daha sonra da Türkiye İş Kurumu Çankırı İl Müdür Yardımcılığı'na atanan Memur Sen Çankırı İl Temsilcisi Ali Solak’a tepki amaçlı Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Tek başına yaptığı basın açıklamasında Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı Nuh Yalçın da eşlik etti.

'HİÇ BİR SİYASİ İKTİDAR DÖNEMİNDE YAPILMAYANLARI YAPTILAR'

Çalışanların haklarını koruması gereken Solak'ın kendisinin haksızlıklar zinciri oluşturduğunu ifade eden Memiş, şunları kaydetti: "Siyasi iktidar liyakat, birikim ve tecrübeyi ayaklar altına aldı. Hiç bir siyasi iktidar döneminde yapılmayanları yaptılar. Memurlar arasında tasniflere tabi tutuldu. Neticesinde kamuda huzur kalmadı. Çalışma barışı bozuldu. Memurların yüzde 80'i mutsuz, huzursuz. Ben ve sendikam şunu anlayabiliriz; gerekli vasıfları taşımak kaydıyla size en yakın kişiyi İl müdürlüğüne atayabilirsiniz. Bu bir siyasi tasarruftur, anlaşılabilir. Ama başka bir kurumdan İl müdür yardımcısı veya şube müdürü atarsanız orada huzursuzluk olur, çalışanların motivasyonu bozulur. O kurumda hiç kimse kendini geliştirmek için gayret göstermez. Sendika haksızlığa başkaldırmaktır. Sendikalar haksızlığa çanak tutmaz, sendika temsilcisi haksızlığın bizatihi kaynağı olamaz. Bütün bunlardan dolayı haksız ve adaletsiz atamaları kabul etmediğimizi kamuoyuyla paylaşmak istedik.”

'EMANETİN EHLİNE VERİLMESİNİ SAVUNDUK'

'Çankırı özelinde yapılan haksız, hukuksuz bir atamayı sizlerle paylaşmak üzere sizleri buraya davet ettim' diyen Memiş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Türk Büro-Sen- Türkiye Kamu-Sen olarak hep halkın güven duyduğu ve halkına, çalışanlarına güvenen bir kamu yönetiminin doğru olduğunu savunduk. Hep liyakati esas alarak görevde yükselmenin doğruluğuna inanarak, emanetin ehline verilmesini savunduk. Ama gelin görün ki, Çankırı da öyle bir memur var ki; SGK da Şef bile değilken açıktan sınavsız olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde şube müdürlüğüne atanıyor. Sınavsız atama ne demek, torpil... Bu şekilde sınavsız atamaları sendikamız Türk Büro-Sen genel merkezi yargıya taşıdı. Genel Merkezin açtığı dava Danıştay'da kazanılınca müdürlük koltuğunun gideceğini anlayan bu bulunmaz Hint kumaşına bir koltuk lazım. Nerede bir boş koltuk? İş kurumunda Ercan Irmak'ın gitmesiyle boşalan İl Müdür Yardımcılığı biçilmiş kaftan. Bizim ki de Hint kumaşı ya. Hemen ataması yapılıyor. Hem de bütün ikaz ve uyarılarıma rağmen. Sayın Celal Kaman (AK Parti Çankırı İl Başkanı) ve Mustafa Potukoğlu'nu (AK Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanı) ziyaretlerimde söylememe rağmen. Sayın Hüseyin Filiz'in danışmanlığını yapan Ercan Irmak'la hep görüşmemde gündeme getirmeme rağmen. Ama Hint kumaşı ya. 'Başka da yok, ne yapalım' dediler demek ki... Sahi bu Hint kumaşının özellikleri ne? Onda olup da başkalarında olmayan?”

'BEKLENTİSİ OLANLARDAN İTİRAZ YOK, ÇIT YOK'

'Benim yönetim kurulu üyemi, cemaatçi diye sağa sola şikayet ederek iftira atan birinin iş başına getirilmesi mi hak?' diyen Memiş, “Hint kumaşı. Sana söylenebilecek bir kaç sözümüz var: Önce düzgün bir insan ol, çalış ve hak et. Sadece samimi bir Müslüman olan yönetim kurulu üyemle, büyük hesap gününde karşılaşacaksın. Defterini aldığın gün bu dünyadaki bütün yaptıklarının hesabını vereceksin elbet. Çok acıdır ki, ataması yapılan Hint kumaşı, çalışanların haklarını koruması gereken atamalarda liyakat ve kariyer ilkelerine uyulmasını talep etmesi gereken sözüm ona sendika temsilcisi. Ama maalesef haksızlığın bizatihi kaynağı. Bu Hint kumaşı 'Senin çoluğunu, çocuğunu şu şirkete aldıracağım, senin tayinini yaptıracağım, seni müdür yapacağım' diyerek üye sayısını artırmaya çalışan ama artıramayan birisi. Bu tür bir sendikacılık, tasvip etmediğimiz ve ahlaki de bulmadığımız bir yöntem. Sendikacılık böyle yapılmaz, sadece kendi çıkarlarını düşünen biri de sendika temsilcisi olamaz, üye de artıramaz. Şimdi soruyorum daha önceden görevde yükselme bekleyen Gençlik spor çalışanları memnun musunuz bu durumdan? Hayır. Ama bir korkudur almış başını gidiyor. Beklentisi olanlardan itiraz yok, çıt yok. Onlar ancak üyeliklerini devam ettirirler. Malum şahıs ve sendikası iktidar partisi için hep en az -1 (eksi bir) olmuş ve olacaktır. Ben bunu bütün yetkililere il-ilçe başkanlarına anlattım. Haksız uygulamaların sonucu belli. Çalışanlara sorun diyorum. Ama soran yok.” ifadelerini kullandı.

Memiş, "Diyanet İşleri Başkanı zarar vermemek adına trilyonluk makam aracı Mercedesi nasıl iade etmişse, Hint kumaşı senin de haksız yere gasp ettiğin il müdür yardımcılığından istifa etmeni bekliyoruz." diyerek açıklamasına son verdi.