Türk Büro-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Nebi Yay, bölücü terör örgütleri PKK ve IŞİD yüzünden ülkenin ateş çemberine döndüğünü söyledi. Yaşanan mağduriyetler yüzünden göçmenler ülkesine dönüldüğünü belirten Yay, uyuşturucu ve insan kaçakçılığının ise üssü olunduğunu kaydetti.

Genel seçimden sonra yeniden terör saldırılarının yoğunlaştığı bir sürece girildiğini vurgulayan Türk Büro-Sen Şube Başkanı Yay, “Bugünkü iktidarın yanlış iç ve dış politikaları, ülkemizi kaosa sürüklemektedir. PKK, DHKP-C terör örgütüne bir yenisi daha eklendi, IŞİD. Ülkemiz, terör örgütlerinin harman yerine döndü. Vatandaşlarımızın can güvenliği kalmadı. Sınırlarımız kevgir gibi, ne giren belli ne de çıkan belli. Göçmenler ülkesi haline geldik. Suriyeli, Iraklı, Pakistanlı, Bangladeşli göçmeler her yerdeler.” dedi.

'HABUR, OSLO VE DOLMABAHÇE REZALETLERİYLE TERÖR GÜÇLENDİRİLDİ'

Terörün iktidarın eliyle güçlendirildiğini iddia eden Nebi Yay, “2009 yılında bölücü terör örgütüyle müzakereye oturan hükümet, bölücü terörün yeniden dirilmesine ve güç kazanmasına zemin hazırladı. Habur ve Oslo rezaletlerine, Dolmabahçe ihaneti eklendi. Burada bölücü teröre verilen tavizlerle bölücüler azgınlaştırıldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bölücü terör, 20 ilimizi kontrolü altına aldı. Vatandaşlarımızdan vergi alıp kendi mahkemelerini kurar hale geldi. Polis karakoluna, asker kışlasına çekildi. Bölücü eşkıyalar, şehirlerarası yolları kapatıp hendekler kazdılar. Başta uyuşturucu ticareti olmak üzere insan ve kadın ticareti yaptılar. Ülkemize kaçak yolla giren mazot, çay, şeker ve birçok emtianın merkezinde PKK var. PKK terör örgütü, topladığı haraçlarla birlikte yıllık 100 milyar dolara yakın bir gelire ulaşmıştır. Avrupa’nın eroin organizasyonlarını PKK gerçekleştirmektedir.” şeklinde konuştu.

Teröre 30 yılda 35 bin can verildiğini ve en az 500 milyar dolar ekonomik kayba uğranıldığını ifade eden Yay, “Ülkemizde yaşanan işsizliğin, fakirliğin en büyük nedeni terördür. Eğer bugün yapılan operasyonlar, gerçekten PKK terörünü bitirmek için yapılıyorsa biz Türkiye Kamu-Sen olarak buradayız. Geçtiğimiz hafta Başbakan’ın başkanlığında yapılan terörle mücadele toplantısında da bunu bildirdik, Türkiye Kamu-Sen her zaman terörün karşısındadır, dedik. Bugün yine söylüyoruz. Terörle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz ancak bu operasyonlar erken seçim hesaplarıyla yapılıyorsa. şehit kanları üzerinden oy devşirilmeye çalışılıyorsa Türk milleti olarak bunu affetmeyiz. Kandan, hele hele şehit kanından oy devşirmeye çalışmak alçaklıktır. Bu sebeple hükümet derhal kurulmalı, akan şehit kanları durmalıdır.” dedi.