Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, sözlükteki ‘müsait’ kelimesinin anlamı hakkındaki tartışmalar için o ifadenin 1983 yılında sözlüğe girdiğini belirterek, "Herkes uyarıda bulunabilir Yanlış tespit etmişsek onu düzeltiriz. Bizim tespitimiz doğruysa o da kalır." dedi.

TDK' nın web sitesindeki sözlüğünde "müsait" kelimesinin "Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)" olarak tanımlanması ilgili tartışmalar hakkında Mustafa S. Kaçalin açıklama yaptı. Gazetecilerin 'müsait' kelimesinin karşılığı ile ilgili soruya Kaçalin, "Sözlükte ne yazıyorsa sitede o var. Halk ne diyorsa biz onu tespit ediyoruz. Herkesten uzak düzeltemiyorum, Yanlış tespit etmişsek onu düzeltiriz. Bizim tespitimiz doğruysa o da kalır." dedi.

1945’te ilk Türkçe sözlük bastıklarını, bu değişikliğin 1983’te başladığını belirten Kaçalin, "Bu ifade 1983’te girmiş internette olan ifade ile sözlükte olan ifade arasında fark olamaz ikisi de aynı olmalı. Sözlükte ne yazıyorsa sitede o var. Halk ne diyorsa biz onu tespit ediyoruz. Herkesten uzak düzeltemiyorum, herkes uyarıda bulunabilir biz de düzeltiriz. Kalıcı olacak yanlış yapmayalım, doğru olsun. Biz şu anda bu konuyu tespit ediyoruz. Halk ne diyorsa biz onu tespit ediyoruz. Yanlış tespit etmişsek onu düzeltiriz. Bizim tespitimiz doğruysa o da kalır." ifadelerini kullandı.