Türk Dünyası ile ilgili basın, yayın, medya ve iletişim alanında faaliyet gösteren 6 meslek kuruluşu bir araya gelerek, 'Türk Dünyası Gazeteciler Platformu'nu kurdu. Platform’un Dönem Başkanlığı’na Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca getirildi.

Platform’un kuruluş amacı ve hedefleriyle ilgili olarak bir açıklama yapan Yılmaz Karaca, Türk Dünyası’nda görev yapan gazetecilerin artık örgütlü bir sesi olduğuna değindi. Karaca şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nun 2/F maddesinde tanımlanan 25. bendine göre ortak bir amaç gerçekleştirmek üzere ve kurucu kuruluşların yetkili organlarının kararı ile merkezi Ankara'da olmak üzere kurduğumuz Türk Dünyası Gazeteciler Platformu, Türk Cumhuriyetleri ve Türk Akraba Toplulukları'nda görev yapan gazeteciler arasında birlik, beraberlik, dayanışma, iletişim ve işbirliğinin sağlanmasını hedefliyor.

Platformumuz ayrıca; Türk Dünyası bölgelerinde seminer, panel, konferans, açık oturum, kongre, kurultay, şura ve çalıştay gibi toplantılar gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Daha önce 2014 yılında Eskişehir'de, 2015 yılında da Kazan/Tataristan'da düzenlediğimiz Türk Dünyası Gazeteciler Şurası başta olmak üzere bundan böyle bu kapsamdaki tüm faaliyetlerimiz de Platform adına yapılacaktır. Platformun Yönetim Kurulu 6 meslek kuruluşunun üyelerinden oluşmaktadır. Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında Dönem Başkanlığı tarafıma tevdi edilmiş olup, Genel Sekreterliğe de Dünya İletişimciler Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci seçilmiştir. Kurucu Üyeliklerini Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Dünya İletişimciler Derneği, Avrasya Gazete Radyo ve TV Yayıncıları Derneği, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, Dünya Gazeteciler Federasyonu ve Resmi İlan Alan Gazeteciler Derneği’nin yaptığı Platform’a süreç içinde yeni meslek kuruluşlarının da üye olabilecektir. Gazeteciler Platformu’nun Türk Dünyası’na hayırlı olmasını diliyor, başarılar temenni ediyorum.”