Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, 16 Şubat'tan geçerli olmak üzere ücret verilinceye kadar sürekli nöbet tutmama eylemi başlatacaklarını söyledi.

Fethi Kurt, Antalya Manavgat'ta yaptığı açıklamada, angarya tuttukları nöbet hizmetleri ile ilgili taleplerinin karşılanmadığını, 19. Milli Eğitim Şurası'nda kabul gördüğü halde nöbet ücreti taleplerinin hayata geçirilmediğini kaydetti. 13 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı döneminde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da itiraf ettiği gibi eğitim sisteminin yaz-boz tahtasına döndüğünü belirten Kurt, göreve gelen her bakanın bir öncekini aratarak eğitim sorununu içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini savundu. Siyasi iktidarın, bir yılı aşkındır paralel yapı, paralel devlet yalanı söylerken Milli Eğitim Bakanlığı'nda(MEB) 'kendi paralel yapılarını' kurduklarını belirten Kurt, iktidarın, parti devleti uygulamasının ilk adımını MEB'de kendi yandaş sendikanın liyakatsız adamlarını okul müdürü atayarak gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

MEB'de cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasının bu iktidar döneminde olduğunu ileri süren Kurt, okul müdürlüklerine likayatı olmayanların atanmasının faturasını geleceğin teminatı çocukların çekeceğini ifade etti. 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' demenin bu iktidar döneminde yasaklandığını vurgulayan Kurt, "19. Milli Eğitim Şurası'nda bir süre önce dileklerle istekte bulunduğumuz, angarya tuttuğumuz nöbet hizmetleri ile ilgili taleplerimiz karşılanmamıştır. Şurada kabul gördüğü halde nöbet ücreti talebimiz hayata geçirilmemiştir. Türk Eğitim Sen olarak şubattan itibaren har ayın ilk haftası nöbet tutulmaması yönünde ülke genelinde eylem başlattık. Bu eylemimiz de tetikçi,yandaş idareciler vasıtasıyla engellenmeye çalışılmıştır. Bunun üzerine sendikamız 16 Şubat'tan geçerli olmak üzere ücret verilinceye kadar sürekli nöbet tutmama eylemi başlatmış bulunmaktadır. Bu demokratik kararlılığımız bazı idareciler tarafından sabote edilmeye devam edecektir. Buradan onlara sesleniyorum. Elinizden geleni arkanıza koyarsanız namertsiniz. Türk Eğitim Sen sırtını bir partiye yaslamıştır." diye konuştu.

Her zaman kamu çalışanlarının yanında olduklarını, bundan sonra da bu böyle devam edeceklerini belirten Kurt, tetikçilere gelince, onların ömrünün bu iktidarla eş olduğunu, bu iktidar için de yolun sonunun göründüğünü kaydetti. Kurt, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Eylem kırmaya, üyelerimize kalleşçe baskı yapmaya devam ediniz. Sizden korkan sizin gibi olsun. 6 Aralık tarihine 25 bin kişiyle Ankara’da yaptığımız kitlesel eylemi 15 Ocak'ta bordro yakarak, şimdi de süresiz nöbet eylemi şeklinde devam ettiriyoruz. 4 Nisan'da da iş güvencemiz için Ankara’da büyük bir eylem gerçekleştireceğiz. Bizlere her şeye rağmen korkmadan makama, mansıba değer vermeden üye olan, destek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Doğru bildiğimiz yolda taviz vermeden yürümeye devam edeceğiz."