Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Remzi Özmen Çanakkale’ye yapılan simülasyon merkezinde Türk adının geçmediğini söyledi. Özen, “Orada yapılan simülasyon merkezinde hükümetin propagandası yapılıyor. Millet için fedakarlık reklam aracı yapılamaz. Milleti sevmek, milletin değerlerine sahip çıkmak kendini feda etmektir.” dedi.

Türk Eğitim-Sen İstanbul 8 No’lu Şubesi tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Edirnekapı Şehitliği’nde Mehmet Akif Ersoy ve şehitler için anma programı düzenlendi. Programa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul milletvekili aday adayı Hanifi Bostan, Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Remzi Özmen, Türk Eğitim- Sen üyeleri ve MHP üyeleri katıldı. Program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Türk Eğitim- Sen üyesi Hasan Duran, Mehmet Akif Ersoy’un ‘ Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirini okudu. Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında Yasin-i şerif okundu. Şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

Programda konuşan Remzi Özmen, Çanakkale’ye yapılan simülasyon merkezinde hükümetin propagandasının yapıldığını söyledi. Remzi Özmen, “Türk Eğitim- Sen başkanları olarak Çanakkale’deydik. Çanakkale şehitliğinde bir simülasyon merkezi var. Orada rehber eşliğinde gezerken Hamilton’un Türkler ile ilgili sözleri söyleniyordu. Her adımda Türk askerinin bir neferi şehit olmuştur o topraklarda. Ne garip ki o simülasyon merkezinde hiçbir yerde Türk adı geçmiyor. Sadece Osmanlı dili deniliyor. Orada yapılan simülasyon merkezinde hükümetin propagandası yapılıyor. Millet için fedakarlık reklam aracı yapılamaz. Milleti sevmek, milletin değerlerine sahip çıkmak kendini feda etektir. Gerçekten samimiyseler bu tür değerlerimizi siyasi araç haline dönüştürmezler. Bu tür davranışları şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

Hanifi Bostan ise “ Çanakkale ruhunu bizim yaşatmamız lazım. Çanakkale ruhu maalesef ülkemizde uygulanan siyasi söylemlerden dolayı tarumar edilmiştir. Büyük bir sıkıntı yaşanmaktadır. Bu ruhun tekrar canlanması gerekmektedir. 16 yaşındaki genç çocuklarımız vatan uğruna, bayrak , iman ve bu ülkenin namusu için kendilerini feda etmişlerdir. Onun için yeni bir ruha ihtiyaç vardır. Bu heyecanı oluşturacaklar da öğretmenlerdir. Öğretmenlere sahip çıkılmalıdır. Öğretmenlerin çocuklara Çanakkale ruhunu daha iyi anlatabilmesi için kamuoyunun onlara sahip çıması gerekir.” İfadelerini kullandı.