Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi, Vali Ahmet Kara ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Türk Eğitim­-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, mahkeme kararına rağmen görevlerine iade edilmeyen okul müdürleri nedeniyle Çorum Valisi Ahmet Kara ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Aydın, şunları kaydetti: “Bilindiği üzere hükümetin, 2014 yılında çıkardığı bir kanun ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda çalışan yöneticilerden, aynı unvanda dört yılını dolduranların görev süreleri sonlandırılmıştı. Ülke genelinde on binlerce yönetici görevden alınmış idi. O dönemde Türk Eğitim-Sen olarak gerekli hukuk mücadelesi başlatılmış ve haklılığımız tescillenmiştir. Görevden uzaklaştırılan okul müdürleri ve yardımcıları mahkeme kanalıyla iade edilmesine rağmen Türk Eğitim-­Sen Çorum Şube olarak, Çorum Valisi Ahmet Kara ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün bu kararı uygulamaması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.”

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun okul müdürlerinin ve yardımcılarının atanmasına ilişkin 18 Şubat 2015′teki kararının uygulanmadığını ifade eden Aydın, şu ifadeleri kullandı: “Hukuka aykırılığı yargı kararıyla da sabit olan görevden alma işlemlerinin iptaliyle mağdur edilen tüm eğitim kurumu müdür ve yardımcılarının hakları iade edilerek göreve başlatılmaları ve yargı kararlarının ivedilikle uygulanması gerekiyorken bu noktada herhangi bir işlem yapılmamıştır. Umuyoruz ki bu çalışma ile bürokrasi yaptığı yanlıştan döner. Dönmez ise hukuk gereğini yapar. Unutulmamalıdır ki hukuk bir gün herkese lazım olacaktır.”