Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, Elazığ'dan Mardin Valiliği'ne atanan Ömer Faruk Koçak'ı eleştirdi. Efe, Vali Koçak'ın, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kurulan ve kurum müdürlerine baskı unsuru olarak kullanılan ikna odalarına müdahale etmediğini savundu. Eğitimcilerin birbirine düşman hale geldiğini belirten Efe, müdür ve yardımcılarına hiç tanınmadan, bilinmeden, bir sendikanın ve siyasetin emrine girilerek büyük bir zulüm yapıldığını söyledi.

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, yaptığı açıklamada, “Sayın valimiz, bununla yetinmemiş bir de her yaptığı toplantılarda gündem dışına çıkarak, bu görevden aldığı müdürler hakkında olumsuz konuşmalar yapmıştır. İnsanların bu müdürlere düşman olması için algı oluşturmuştur. Bu toplamış olduğu bilgi ve belgeleri belli şer odaklarından alarak bu insanları hiç tanımadan bu yöneticiler hakkında olumsuz kanaat sahibi olmuştur.” dedi.

Sendika temsilcilerinin, görevden alınan okul ve kurum müdürlerinin randevu talebine de Koçak tarafından cevap verilmediğini dile getiren Efe, şunları söyledi: “Bu ilde çalışma süresi 1,5 yıl olmasına rağmen bu yöneticileri bu şekilde tanımasına malum çevre yardımcı olmuştur. Malum sendika kendinden olmayanı düşman ilan ederek valiyi istediği gibi yönlendirmiş ve sendikanın emrinde çalıştırmıştır. Vali, bu ilde çalıştığı sürece başka sendika ve sivil toplum örgütlerine ziyarete gitmemiştir. Sadece bu sendika ve sivil toplum örgütlerine ziyarete gitmiştir. Sadece bu sendika yöneticilerini kabul etmiştir.”

“ATAMALAR KONUSUNDA BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILDI”

Koçak'ın atamalar konusunda büyük haksızlıklara imza atarak tarihe geçtiğini savunan Efe; yılların, çalışkan ve işini dört dörtlük yapan tüm yöneticilerinin görevden alındığını kaydetti. Eğitim öğretim adına yapılan tahribata dikkat çeken Efe, “Okul ve kurumlarda kültür ve iklim bırakmamıştır. Okul yöneticileri, öğretmenler ve çalışanları birbirine düşman ederek okullarda huzur ve güven ortamı bırakmamıştır. Bu vali beyin tutum ve davranışlarına bakarak diğer yöneticilerde çalışanlarına karşı hak ve hukuk ihlalleri yapmıştır. Yapmaya devam etmektedirler.” açıklamasında bulundu.

“VALİ, HAKKINI MAHKEMEDE ARAYANLARA GÖZDAĞI VERDİ”

Koçak'ın, haklarını mahkemelerde arayanlara gözdağı verdiğini savunan Efe, “Bir ilin valisi hak ve hukuk arayanlara nasıl düşman olur, bunu anlamak mümkün değildir. Bir devletin valisi hak ve hukuktan yana olması gerekirken, hak ve hukuk ihlalleri yapanların başında ekibiyle birlikte yer almıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapmış olduğu usulsüzlükler için açtırdığımız soruşturmalara izin vermemesiyle zaten tarafını belirlemiştir. Bütün bu haksız uygulamaları yapan Milli Eğitim Müdürü ve ekibini destekleyerek daha çok haksızlıkların yapılmasına, ses çıkarmayarak destek vermiştir.” diye konuştu.

“ZULÜM BAKİ DEĞİLDİR”

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kurulan ikna odalarına değinen ve Vali Koçak'ın da buna göz yumduğunu savunan Efe, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yöneticilik mülakat sınavında malum sendikanın eski başkanını komisyon başkanı ve komisyon üyelerinin de malum sendikanın üyelerinden oluşmasına onay vermesi hak, hukuk, adalet ve eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığını vicdanı olan herkes görmüştür. En son müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının atamasında okul müdürlerin teklifi yok sayılmış ve okul ve kurum müdürleri için Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, ikna odaları kurulmuş, okul ve kurum müdürleri tehdit edilerek müdür yardımcılığı teklifleri değiştirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinden beri böylesine ikna odaları ve ikna odalarında yapılan tehditleri bu il bu vali döneminde yaşamıştır. Sayın valimiz bu ikna odalarına müdahale etmemiştir. Sayın Valimiz bu ilde yapmış olduğu pozitif ayrımcılığı ve tahribatı yeni yerinde yapmamalıdır. Çünkü zulüm baki değildir. Biz kendisine güle güle git diyemiyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz. Kendisini Allah’a havale ediyoruz. Gittiği yerde, belli bir kesimin valisi değil, milletin, devletin valisi olarak görevine devam etmesini bekliyoruz.”