Yalova Valisi'nin sınıfta azarladığı öğretmen Halil Serkan Öz'ün kalp krizi sonucu ölmesine tepki gösteren Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar, "İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz; kendini yasaların ve yargının üzerinde gören bu vali derhal görevden alınmalı ve hakkında idari soruşturma açılmalıdır. Vicdanlarda zaten mahkûm edilmiş olan Vali Selim Cebiroğlu, idari ve yargısal olarak da hak ettiği cezayı almalıdır." dedi.

Türk Eğitim Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, öğretmen Öz'ün ölümüyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: "Yalova’nın Sayın Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Termal Fen Lisesi’ni ziyaretinde meslektaşımız Halil Serkan Öz’e karşı sergilemiş olduğu çirkin tutumu, öğretmenimizin hayatına mal olan üzücü süreci başlatmıştır. Vali Cebiroğlu, sendikasının aldığı serbest kıyafet eylemi çerçevesinde hareket eden öğretmenimizi, öğrencilerin ve meslektaşlarının huzurunda hakaretlerde bulunarak rencide etmiş, geçen bir hafta içerisinde bu seviyesizliği hazmedemeyen meslektaşımızın kalp kriziyle sonuçlanan rahatsızlığına neden olmuştur.

Halil Serkan Öz öğretmenimiz bugün aramızda yok. Sorumsuz bir idarecinin, seviyesiz ve asla hafızalarımızdan silinmeyecek çirkin tutumu nedeniyle sağlığını ve devamında hayatını kaybetti. Vali Cebiroğlu’nu şiddet ve esefle kınıyoruz. Kendini vali değil 'sultan' olarak gören bu arazlı anlayışı ayaklarımızın altına alıyoruz. Unvanı ne olursa olsun, hiç kimse yasaların üzerinde değildir. Uluslararası sözleşmeler, yargı kararları ve son olarak Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla güvence altına alınmış sendikal eylemlere katılma hakkını gasp etmek kimsenin haddi değildir.

İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz; kendini yasaların ve yargının üzerinde gören bu vali derhal görevden alınmalı ve hakkında idari soruşturma açılmalıdır. Vicdanlarda zaten mahkûm edilmiş olan Vali Selim Cebiroğlu, idari ve yargısal olarak da hak ettiği cezayı almalıdır. Alsın ki bundan sonra, kendisine mevzuatın verdiği yetki dâhilinde yönetme görevini ifa etmekle yükümlü olanlar bundan ibret alsınlar. Eğitim çalışanları olarak bir daha böylesi acı ve olumsuz olayların yaşanmaması için uyarı eylemi yapıyor ve ilk derslerimize girmiyor; ortak acımıza sahip çıktığımızı, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti telin ettiğimizi, hangi kademede olursa olsun meslektaşlarımıza yönelik idari baskı ve keyfi uygulamaları protesto ettiğimizi kararlılıkla ifade ediyoruz. Halil Serkan Öz öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz."