Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş, İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şube müdürü olarak atanan Ali Doğru ile ilgili kararın yargıdan döndüğünü söyledi. Gümüş, “Açtığımız dava esastan sonuçlanmış ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne Ali Doğru’yu atayan Bakanlık davayı kaybetti." dedi.

Gümüş, “Meslek hayatı boyunca hak ederek ve sınav kazanarak kadrolu hiç müdürlük yapmamış ama İnegöl’de yandaş sendika Eğitim Bir-Sen yöneticiliği yapmış Ali Doğru’yu, Bursa’nın arpalık üniversitesi haline getirilen Bursa Teknik Üniversitesi'ne önce daire başkanı yapıp, 1 yıl 6 ay sonra da milletin aylarca sınavı kazanmak için uğraştığı şube müdürlüğü kadrosuna, kul hakkı yiyerek hülle yoluyla şube müdürü yaptılar.” diye konuştu.

Bunun üzerine sendika olarak İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı, üyeleri Ahmet Erdal aracılığı ile konuyu Bursa 3. İdare Mahkemesi'ne taşıdıklarını belirten Gümüş, “Açtığımız dava esastan sonuçlanmış ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne Ali Doğru’yu atayan Bakanlık davayı kaybetti. İnegöl Milli Eğitim'de insan kaynaklarından sorumlu Şube Müdürü Ali Doğru’nun atamasının gayri meşru olduğu yargı kararıyla da tescil olundu.” şeklinde konuştu.

Bakanlığın bu mahkeme kararı doğrultusunda atamayı iptal etmek zorunda olduğunu belirten Fatih Gümüş, ilgili şube müdürünün birçok okul müdürünü diğer sendikalardan olduğu gerekçesiyle başarısız gösterdiğini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş, bu durumda İnegöl’de Ali Doğru’nun puanlaması ile yapılan müdür atamalarının meşruiyetini kaybettiğini belirterek, bu gibi konuları yargıya taşıyacaklarını sözlerine ekledi.