Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, okul müdür yardımcısı atamalarında da 150 üyelerinin rasyonel değerlendirmelerden uzak şekilde siyasi saiklerle görevden alındığını belirtti.

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, okul müdür yardımcısı atamalarında da 150 üyelerinin rasyonel değerlendirmelerden uzak şekilde siyasi saiklerle görevden alındığını dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul müdür yardımcıları atamalarında da yönetmeliklere aykırı hareket edilerek iktidara yakın sendikaya üye öğretmenlerin görevlendirildiğine işaret eden Şenol, şöyle devam etti: “Okul müdür yardımcıları değerlendirmesinde bizim üyelerden 150 üyemize yakını görevden alındı. Kalanlarda çok nadir kimisi 3 yılını doldurmamış kimisi de bazı kanallardan torpil bularak o şekilde kaldı. Orada da en az okul müdürleri kadar kıyım yaşandı. Biz okulları geziyoruz. Okullarda okul müdürü aranıyor. Müdür yardımcıları görevlerini bilmedikleri için görevlerini yerine getiremiyorlar. Okullarda biz kaos var. Disiplin kalmamış. Sağolsunlar eğitimi de hallettiler. Sendikamız üyesi kalan müdür yardımcısı sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Hepsi belli bir sendikanın üyeleri. Bazı okul müdürleri başarılı olan müdür yardımcılarını teklif etmelerine rağmen il milli eğitim müdürlüğü bunu onaylamadı. Bunları geri çevirdiler. Suç işlediler. Yönetmelik ‘okul müdürü teklif eder, il komisyonu onayaar’ diyor. Maalesef okul müdürleri göndermelerine rağmen bazı okul müdür yardımcılarını onayını il milli eğitim müdürü onaylamadı. Bu okul müdürü arkadaşlarımızda mahkemeye verdik. Davaları açtık. Davalarımızı açmaya devamda edeceğiz. Koskoca milletvekili devreye giriyor. Onun önerdiği isim okul müdürlüğü listesin de olmamasına rağmen il milli eğitim müdürlüğü onaylayıp gönderiyor.”

Hükümetin yurt dışındaki Türk okullarını kapattırma girişimleri ile bunlara karşılık yabancı ülkelerde eğitim kurumu açma çalışmalarını da değerlendiren Şenol, “Yurt dışında bir grubun okulları var. Şimdi bu okullar açıldığı zaman ön ayak olundu. ‘Bayrağımız orada dalgalansın, istiklal Marşımız orada okunsun bayrağımız dalgalansın’ diye oralarda okullar açıldı. Herkes bir şekilde bu okullara yardım etti. Maddi manevi herkes övünüyordu. Bu okullarla özelikle bu iktidar Türkçe Olimpiyatları'na gidip plaket veriyorlardı. Ne olduysa birden ‘bu okulları biz yöneteceğiz’ demeye başladılar. İşin garip olan tarafı burası. Türkiye’deki yüzlerce okul fiziksel altyapı, eğitim malzemeleri açısından çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Eğitimi düşünen varsa önce Türkiye’deki okulların sorunlarını çözmeli. Kendi ülkemizdeki okulların finansman sorununu sağlayamazken yurtdışında okul açmak ne kadar mantıkla bağdaşır. Orası gönüllük esasına dayanan bir kurum devlet onu denetler. Bugün Malatya’da şehir merkezindeki birçok okulda bile sorun var. Okullar doğru dürüst kırtasiye parası alamıyorlar. Okul müdürleri çaresiz. Çatılar akıyor. Hala ilkel bir halde eğitim sürüyor. 4+4+4 geçtikten sonra okullar ikiye bölündü. Zaten yetersiz olan okulları duvar örerek ikiye böldük. Birini ilkokul birini ortaokul yaptık. Çocukların oynayacağı alanı yok. Beden eğitimi dersinde ders yapamıyorlar. Biz daha burayı halledemedik. Fizik yapısı sıfırın altında olan okullar var. Önce kendi okullarımıza sahip çıkalım” diye konuştu.