Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, Anayasa Mahkemesi’nin okul müdürleri ve müdür yardımcılarıyla ilgili düzenlemenin iptal istemini reddetmesine ilişkin “Üyelerimizin davalarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyabilmesi için gerekli hukuki destek sağlanacaktır.” dedi.

Ekrem Şenol, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi’nin dershaneler ve okul müdürleri ile ilgili düzenlemelere ilişkin verdiği kararları değerlendirdi. Dershanelerle ilgili kapatmayı iptal kararının doğru bir karar olduğunu vurgulayan Şenol, şöyle devam etti: “Bir süredir gündemi meşgul eden ve kamuoyunda dershanelerin kapatılması olarak bilinen düzenleme Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar sonucunda iptal edilmiştir. Dershanelerin kapatılmasının sonucu olarak ortaya çıkacak tehlikelerle ilgili birçok kez hem şubemiz hem de genel merkezimiz nezdinde açıklamalar olmuştur. Birilerinin siyasi ikbal kaygısı ve ayak oyunları neticesinde yapılan Dershane düzenlemesinin iptalini gayet olumlu buluyor, milletimize hayırlı olsun diyoruz.”

Mahkemenin okul müdürleri ile müdür yardımcılarına ilişkin düzenlemenin iptal isteminin reddettiğini anımsatan Şenol, “Ana muhalefet partisi öncülüğünde Anayasa Mahkemesi’ne taşınan 6528 Sayılı Kanun’un bazı maddeleri de görüşülmüş olup açıklanan sonuçta dershaneler ile ilgili düzenlemeyi iptal eden dik duruş bu maddelerde bulunmamıştır. Özellikle okul müdürleri ve müdür yardımcıları ile ilgili düzenlemenin iptal isteminin reddedilmiş olması hukuk adına utanç verici bir durumdur.” diye konuştu.

Geçen yıl çıkarılan kanunla deneyimli okul yöneticilerinin tasfiye edildiğinin altını çizen Şenol, bu okul müdürleri yerine adaletsiz bir uygulama ile liyakat ilkesi gözetilmeden iktidar partisine yakın eğitimcilerin atandığını savundu.

“Lafa gelince adaletten, haktan bahseden; icraata gelince harama herkesten önce atılan, ahlaksızlığı toplum nazarında meşru hale getiren bu torpilli güruha karşı mücadelemiz her alanda sürecektir.” diyen Şenol, şu ifadeleri kullandı: “Yılların verdiği tecrübelerle görevleri başında olan ve okulların düzeninde mesleki yeteneklerini adeta konuşturan okul müdürleri ve müdür yardımcıları ayak oyunlarıyla görevlerinden alınmıştır. Bunların yerine kendini makam hırsına satan, yeteneksiz, tecrübesiz, eğitimle ilgili kaygısı olmayan birçok idareci atanmıştır. Biz biliyoruz ki AKP, kendi yeteneksiz yandaşlarını objektif değerlendirmeye tabi tutsa böyle kadrolaşamayacaktı. Yaşanan siyasi entrikalar da bu amacın sonucudur. Anayasa Mahkemesi’nin kararına karşı üyelerimizin davalarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyabilmesi için gerekli hukuki destek sağlanacaktır. Ayrıca Genel Merkezi'miz nezdinde TBMM’den bu düzenlemeleri, çöpe atacak yeni bir kanuni düzenleme yapılması için ilgililerle girişimlerde bulunulacaktır.”

Anayasa Mahkemesi’nin kararını kınadıklarını söyleyen Şenol, “Üyelerimizin sonuna kadar yanında olacağımızı ve hiçbir haramzade yapıya üyelerimizi ezdirmeyeceğimizi buradan duyuruyoruz. Ayrıca yapılan bu ahlaksızlıklara çanak tutan bazı sivil toplum örgütlerini, onların siyasi maşalarını, üst akıllarını ve icra makamı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkililerini günü geldiğinde geçmişi hatırlamak ve hesabını sormak üzere hafızamıza not ediyoruz.” dedi.