Türk Eğitim Sen İstanbul 6 Numaralı Şube Başkanı Sami Çelik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada beraat etti. Çelik, Yıldız’ı okul müdürlerinin atanması ve mülakat komisyonlarında yer alan kişiler konularda eleştiren yazılar yazmıştı.

Bakırköy 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılan Sami Çelik, savunmasında internet sitelerinde de yayınlanan ve davaya konu olan yazısının arkasında olduğunu, son dönemde yapılan müdür atamalarında haksızlıklar yapıldığını tespit ettiklerini ve ilgili müdürü ziyaret ederek defalarca uyardığını belirtti. Büyük hukuksuzluklar yaşandığını ve açılan sınavı yüz tam puan alarak kazananların aynı sendika üyesi olduklarını savunan Çelik, yazısında Yıldız’a karşı bir husumeti olmadığını ve hakaret niyetiyle yazı yazmadığını söyledi.

Yıldız'ın avukatı ise yazının eleştiri sınırları aşarak hakaret kapsamına girdiğini belirterek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, sanık hakkında kamu davası açılmış olsa da ilgili yazıda hakaret bulunmadığı, görevi gereği eleştiri ve serzeniş şeklinde yazılar bulunduğuna hükmederek Çelik’in beraatine karar verdi.